Annonce
Ugeavisen Struer

To 12-taller til Struers kommende købmand

Karoline Lund Kristensen vil være købmand. Det har hun villet, lige siden hun legede købmandsforretning på sit børneværelse som lille. Privatfoto
Karoline Lund Kristensen er elev hos Min Købmand i Asp, og det er vist det helt rette sted for hende, viser to nylige 12-taller og en stor passion for faget

Langhøj: Der er dem, der vil være skolelærer, advokat eller revisor - og så er der dem, der med 100 procent sikkerhed ved, at de skal være købmand.

I Min Købmand-forretningen i Asp arbejder 22-årige Karoline Lund Kristensen. Og det håber hun sådan set, at hun kan blive ved med længe. Hun er nemlig en af dem, der er helt sikker på, at hendes fremtid ligger i købmandsfaget.

- Det har jeg villet være lige siden, jeg var helt lille, hvor jeg havde en købmandsforretning på mit børneværelse, forklarer hun med et lille grin.

Hun er lige nu i gang med uddannelsen som salgsassistent med fokus på ledelse hos Tradium i Randers, hvor hun lige har færdiggjort modul 5 - med et 12-tal. Modulet blev afsluttet med en opgave, som også blev til et 12-tal. Men det er hun efterhånden vant til.

- Det er ikke mit første 12-tal, lad os sige det sådan, siger Karoline Lund Kristensen.

Annonce

Vender altid tilbage

Karoline ved godt, at unge mennesker som hende ikke hænger på træerne, men hun er slet ikke i tvivl om, at hun er landet det rette sted. Hun begyndte som ungarbejder i Min Købmand i Asp tilbage i 2015 og har også arbejdet i flere andre købmandsbutikker. Hun er dog altid vendt tilbage til købmandsforretningen i Asp, som for nylig fik en ordentlig overhaling til en med ny og større butik.


Det har jeg villet være lige siden jeg var helt lille, hvor jeg havde en købmandsforretning i mit børneværelse

Karoline Lund Kristensen om at blive købmand


- Her kender man de lokale kunder, og mange er man på fornavn med, så det bliver lidt mere personligt. Jeg er også meget glad for min chef og mine kolleger, og jeg kan godt lide, at det er en butik, som befolkningen har anparter i. Og jeg bliver jo ved med at vende tilbage, så det er et helt særligt sted, det her, siger Karoline.

Hun er vokset op i Bur omkring ti kilometer fra købmandsbutikken i Asp, hvor hun altså har arbejdet - med pauser - siden 2015.

- Jeg kan godt lide at have en travl hverdag og ekspedere kunderne, sørge for at varerne står ordentligt på hylderne og den slags, siger hun om årsagen til, at hun gerne vil være købmand.

Til september skal hun op til en afgørende fagprøve, som hun regner med skal handle om frugt og grønt-afdelingen  hos købmanden kombineret med sociale medier. Til januar er hun helt færdig med sin elevtid, og hun ved allerede nu, at der er en plads på holdet i Asp til hende, når hun er udlært.

- En dag kunne jeg godt tænke mig at have min egen forretning, og det må gerne være en Min Købmand. Men lige nu er det her min rette plads, siger Karoline om sit arbejde i Asp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce