Annonce
Ugeavisen Struer

Trafiklys sladrer om tidsforbrug

For tredje kvartal i træk holder tiden for sagsbehandling af byggesager sig stort set inden for målsætningen i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politikerne holder et vågent øje med farver, når det handler om sagsbehandlingstiden for byggesager - lige nu lyser et enkelt område rødt
Annonce

Struer: Sagsbehandlingstiden for byggesager i Struer Kommune holder sig fortsat, med en enkelt undtagelse, inden for de servicemål, som kommunen har fastsat.

Antallet af dage til sagsbehandling er i kommunen sat til at være færre end den tid, som staten anbefaler som den maksimale tid, der skal bruges til at behandle en sag i forvaltningen.

Status efter det første kvartal i år er, at forvaltningens såkaldte trafiklys, der opererer med røde, gule og grønne tal som udtryk for antallet af dage brugt på sagsbehandling, på nær et område lyser grønt. En tilstand, som trafiklyset har stået på de seneste tre kvartaler i træk.

I årets første tre måneder tog det således eksempelvis i snit 108 dage at få behandlet en sag i store husdyrbrug og 46 dage at få behandlet en byggesag om etagebyggeri for både erhverv og boliger.

Det kniber dog stadig med at få tiden for sagsbehandlingen for ansøgninger om mere omfattende byggeprojekter på enfamiliehuse til at holde sig inden for målsætningen.

Her har kommunen besluttet, at det maksimalt må tage 25 dage at få en sag behandlet. I de seneste tre kvartaler er det faktiske tal steget fra 33 i 3. kvartal 2019 til 45 dage i 1. kvartal i år.

- Trafiklyset er et godt instrument til at få overblik, følge udviklingen og blive opmærksom på, hvor der skal sættes ind. Det er naturligvis et mål, at alle sagsbehandlinger klares inden for det antal dage, som vi har fastsat. Derfor bliver der også arbejdet på at få det til at lyse grønt i alle byggesager, siger formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Marianne Bredal (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce