Annonce
Ugeavisen Struer

Trompetist spreder jazzen på Struer Museum

Jakob Sørensen giver koncert blandt kunst på Struer Museum. PR-foto
Jazztrompetist og komponist Jakob Sørensen spiller koncert på Struer Museum onsdag 30. oktober kl. 19.30.
Annonce

Struer: Jakob Sørensen har en lyrisk spillestil med klare referencer til den nordiske lyd. Hans kompositioner er ofte inspireret af det øde og åbne nordiske landskab. På sit sidste album "Cirkel" (2019) finder han inspiration i miljøet omkring Skagensmalerne ved indgangen til 20. århundrede.

Af åbenlyse årsager har Struer ikke Skagensmalere, men på Pensionatet Granhøj i Toftum holdt der i 1940’erne en gruppe af malere til. Ligesom i Skagen blev de tiltrukket af det særlige og varierende lys, der var og er ved Toftum Bjerge.

Onsdag 30. oktober laves en lille særudstilling med Toftummalerne, som kommer til at være i samme rum som koncerten på Struer Museum. Koncerten finder sted kl. 19.30 og hvis man lytter godt efter, kan det være, at man kan fornemme de fine landskaber og det varierende lys i musikken.

Annonce

Trompetist med flot CV

Jakob Sørensen er uddannet trompetist ved konservatoriet i Aarhus og Berlin. I februar 2015 udgav han sit debutalbum "Bagland". Han blev efterfølgende kåret som Årets Nordjyske Jazzmusiker og nomineret som Årets Nye Jazznavn ved DMA Jazz 2015.

I juli 2016 udgav Jakob Sørensen EP’en "NOMAD", som vakte national og international anerkendelse. Titelnummeret var grundlaget for, at han blev kåret som Årets Nye Jazznavn 2017 af DPA. I 2019 udgav han det anmelderroste album "Cirkel".

Jakob Sørensens virke har tilmed givet mulighed for at afløse i professionelle danske orkestre, herunder DR Big Band. Endelig har han på den internationale scene taget del i Euro Radio Orchestra, hvor han blev udvalgt til at repræsentere Danmark af DR P8 Jazz. Han er for øjeblikket ansat i Aarhus Jazz Orchestra.

Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Struer Jazzklub, JazzDanmark, Spil Dansk, Struer Kommune og Struer Museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce