Annonce
Ugeavisen Struer

Tryk på rammeværkstedet

I pinsedagene er der kunstudstilling i brobuerne i Struer med kunstnergruppen "Art on Tour". Pressebillede
I pinsen udstiller kunstnergruppen "art on tour" i Struer under brobuerne.
Annonce

STRUER: Gruppen har i de sidste par måneder - som resten af landet - været ramt af aflysninger på kunst- og kulturscenen, og tre af medlemmerne har derfor brugt tiden på at dykke ned i nye medier, hvilket der er blevet en spændende udstilling ud af.

"art on tour" består af Britt Fage fra Struer, Pia Viborg fra Skive, Yvonne Lundehøj fra Vemb samt Lotte H. Ustrup fra Toustrup Mark.

Mens Yvonne har været travlt optaget af onlinestudier, har Britt, Pia og Lotte arbejdet med grafik ved hjælp af en gammel skomagerpresse. Alt er foregået med god afstand, håndsprit og i "trykke" rammer på Kajen i Struer hos Britt Fage.

Værkerne er efter trykning blevet bearbejdet hjemme hos hver enkelt kunstner, som har arbejdet med tusch, kul, akryl, lak, kridt. De unikke værker kan erhverves til yderst rimelige priser, begyndende ved 250 kroner op til 1500 kroner. Ønsker man en fin indramning, kan det også lad sig gøre.

Annonce

Lidt mere om kunstnergruppen

Kunstnergruppen har kun et par år på "samarbejdsbagen", men har allerede en del udstillinger på cv'et samt flere i støbeskeen. Idéen med gruppen er blandt andet at lave arbejdende udstillinger på steder, hvor kunsten ikke normalt er tilgængelig.

Sidste sommer tog hele gruppen ophold i det gamle redningshus ved De Sorte Huse i Agger, hvor besøgende kunne følge tilblivelsen af ny kunst samt se kunsten på væggene.

I november huserede gruppen på Seniorhøjskolen i Nørre Nissum i en uge, hvor kursisterne kunne følge med i arbejdet med kunst og nyde godt af et foredrag.

I december var det Retrætehuset VØ, den gamle købmandsbutik i Vorupør, der havde besøg af gruppen.

Dette år lægger "art on tour" ud i Pinsen under én af de skønne brobuer ved havnen i Struer. Det bliver fra lørdag d. 30. maj til 2. Pinsedag, hvor der er åbent kl. 11-16 alle dage. Fra tirsdag til lørdag vil der være åbent efter aftale.

Hen over sommeren kan gruppen træffes i henholdsvis Agger og Thyborøn, og fra 19. september har de været så heldige at få tildelt et ophold i kunstnerboligen art56 i Hvide Sande i 14 dage.

Gruppen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og sætter også håndsprit op. Brobuerne er lette at overskue, så det vil være helt "trykt" at nyde udstillingen både inde og ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce