Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Tvivl

Vi kan komme i tvivl om mange ting her i tilværelsen - i år for eksempel, hvordan julen ender med at blive. Genrefoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
- Når vi kommer i tvivl om så vigtige og afgørende spørgsmål, så lærte Jesus os, at vi skulle komme til ham med vores tvivl, skriver sognepræst Per Toftdahl blandt andet i sin klumme.
Annonce

Struer: Vi kender alle til det at tvivle. Vi kan komme i tvivl om mange ting.

I disse tider sås der tvivl om, hvorvidt det var en rigtig eller en forkert beslutning at aflive alle mink i landet. Vi kan blive i tvivl om, hvorvidt Covid-19 en skønne dag forsvinder lige så hurtigt, som den kom.

Vi kan blive i tvivl om, hvorvidt de vacciner, der snart kommer på markedet, gør, at vi snart kan komme til at leve en mere normal tilværelse igen.

Bliver vi syge og får stillet en diagnose af lægen, kan vi komme i tvivl om, hvorvidt den foreslåede behandling vil virke. Når vi mister én af vore kære, kan vi blive i tvivl om, hvorvidt vi kommer os over sorgen.

Johannes - ham Døberen - kom også i tvivl, da han sad i fængsel. Og det på trods af at han så Helligånden dale ned over Jesus og tilmed hørte Guds røst fra Himlen, da han døbte ham. Han blev i tvivl om, hvorvidt Jesus var den, han udgav sig for at være.

Annonce

Kom til Jesus med tvivl

Når vi - i advents- og juletiden - venter på, at Jesus bliver født julenat, kan vi også komme i tvivl om, hvorvidt han er Guds søn og i tvivl om, hvorvidt han er den frelser, som englene fortalte hyrderne om.

Kan det virkelig passe, at Gud bliver menneske i sin egen søn? Kan Helligånden virkelig undfange Guds søn i Marias skød?


Hele vejen op gennem Det Gamle Testamente læser vi om, at Gud lover, at han på et tidspunkt vil gøre et stort under.

Per Toftdahl, konst. sognepræst


Når vi kommer i tvivl om så vigtige og afgørende spørgsmål, så lærte Jesus os, at vi skulle komme til ham med vores tvivl.

Det vil sige, at vi skal læse i Bibelen om ham.

Annonce

Løfternes Gud

Og hvad får vi så af svar her?

Jo, vi vil opdage, at Gud er løfternes Gud. Han holder, hvad han lover!

Hele vejen op gennem Det Gamle Testamente læser vi om, at Gud lover, at han på et tidspunkt vil gøre et stort under.

Han vil sende en frelser til alle mennesker, der tager imod ham i tro. Én, der skal dø på grund af os. Én, der skal opstå for at gå foran os ind i opstandelsen.

Han vil sende os én, der vil give os et urokkeligt håb. Et kristent håb om, at Paradiset - der blev spærret ved syndefaldet - vil stå åbent for os på den anden side af død og grav.

Det er værd at tage imod - også i den kommende jul. Det, at Jesus kommer til verden, er et udtryk for Guds hjerteslag på jord for den enkelte af os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce