Annonce
Ugeavisen Struer

Udvalg vil give unge med særlige behov en chance

Værkstederne er der. Nu ønsker social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget at få opført en tilbygning ved Via Nova i Struer, så de unge med et særligt behov får nemmere adgang til en STU-uddannelse med fokus på håndværksfag som for eksempel tømrer eller gartner. Privatfoto
Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget vil opføre en tilbygning til cirka fem millioner kroner ved Via Nova, så unge med behov for nogle særlige vilkår kan få adgang til en uddannelse på værkstederne.
Annonce

Struer: Medlemmerne af social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune er indstillet på at ville investere lidt over fem millioner kroner i en tilbygning til Via Nova på Trudsøvej, så en sårbar gruppe af unge kan få langt bedre mulighed for at få sig en uddannelse, de kan få gavn af.

- Vi vil meget gerne udvide STU-uddannelsen i Struer, fortæller udvalgsformanden, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

Blandt andet for at holde på de cirka 22 unge i aldersgruppen fra 16 til 25 år, som er i målgruppen for de særligt tilrettelagte uddannelsesforløb under STU-uddannelserne.

I dag er der tilbud om en STU-uddannelse i Struer på Studie ved Fjorden, som blev oprettet den 1. august 2009 med undervisningstilbud på Ølbyvej og på Struer Fri Fagskole.

- Men vi mangler et tilbud til de unge, som kan få glæde af værkstederne på Via Nova, hvor de kan prøve kræfter med både tømrerfaget og flere af de andre håndværksfag eller for eksempel som gartner i alle de grønne områder af byen, mener Anne Kirstine Bøge Petersen, idet hun forklarer, at målgruppen er alle de unge, som ikke umiddelbart er i stand til at gennemføre en af de ordinære ungdomsuddannelser.

- På den måde kan vi også holde på dem, så de ikke flytter væk for at finde et mere passende tilbud, end dem vi allerede har i Struer Kommune, understreger hun.

Målet er derfor en tilbygning på cirka 310 kvadratmeter ved Via Nova, hvor der så skal være både klasselokaler og omklædning.

- Værkstederne er der jo, forklarer Anne Kirstine Bøge Petersen med et håb om at kunne få den ønskede tilbygning finansieret.

Alt i alt anslår Teknisk Drift og Anlæg i Struer Kommune, at den ønskede tilbygning ved Via Nova vil koste 5.150.000 kroner, og en del af finansieringen kan ifølge administrationen i Struer Kommune hentes hjem ved et salg af STU-uddannelsernes nuværende bygning på Ølbyvej, og så har social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget også en investeringspulje på godt syv millioner kroner til rådighed.


Det er ikke meget, vi vil få til overs til en tilbygning ved Via Nova, men jeg håber, vi finder en løsning,

Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune


En investeringspulje, som er målrettet boliger, fritid - og uddannelsesmiljøer til unge handicappede med særlige behov.

- Men langt det meste af investeringspuljen er allerede afsat til nye ungdomsboliger, som vi har mangel på i Struer Kommune, fortæller Anne Kirstine Bøge Petersen.

- Det er ikke meget, vi vil få til overs til en tilbygning ved Via Nova, men jeg håber, vi finder en løsning, siger hun efter det seneste møde i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, som blev afviklet umiddelbart inden byrådsmødet i tirsdags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce