Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Et brev fra fortiden

Jonas Serner-Pedersen, der er sognepræst i Hjerm, måtte omsider finde det brev frem, som han har haft i sit pengeskab i fem år. Privatfoto
Der skulle gå fem år, før sognepræst Jonas Serner-Pedersen måtte åbne sit brev fra sin lillebror. Hilsenerne i brevet satte præstens tanker i gang.
Annonce

Hjerm: For ikke så længe siden var det fem år siden, vi havde den store "Tilbage til fremtiden-dag".

I filmtrilogien rejste Marty McFly fra 1985 til d. 21. oktober 2015, og i den anledning havde vi filmmaraton i Hjerm Præstegård.

Den anden film slutter med, at Marty en sen aften står på en regnvåd landevej i 1955. Pludselig kommer der en postbil med et brev til ham. Det er afsendt i 1885 og adresseret til Marty McFly på det givne sted og på den givne dato i 1955.

Da vores episke filmfest for fem år siden sluttede, gav min lillebror, Silas, mig en kuvert, hvorpå der stod: "Må først åbnes oktober 2020". Det var jo i år!

- Brevet var fyldt med dejlige hilsner til mig skrevet af alle dem, som var med til filmfesten. Jeg blev så glad og rørt over at læse alle de søde beskeder, som havde ligget og ventet på mig i de fem år, skriver sognepræsten i sin klumme. Privatfoto

I fem år har brevet ligget og ventet på mig i pengeskabet, og endelig blev det oktober 2020. Silas kom på besøg, og sammen åbnede vi det spændende brev fra fortiden.

Brevet var fyldt med dejlige hilsner til mig skrevet af alle dem, som var med til filmfesten. Jeg blev så glad og rørt over at læse alle de søde beskeder, som havde ligget og ventet på mig i de fem år.

Annonce

Vi er breve

Jesus kom ind i verden som et brev om Guds kærlighed til alle mennesker.

Det ankom julenat i en lille stald. Sendt til menneskeheden til alle tider. Og oplæst gennem hele hans liv, som en åbenbaring af Guds kærlighed til os alle sammen.


Hvad står der i dit brev? Det brev, du uddeler. For vi bliver læst af alle, vi møder. Står der nåde over nåde? Står der barmhjertighed og tilgivelse? Eller står der selvretfærdighed og "fejlfinderi"?

Jonas Serner-Pedersen, sognepræst


Bibelen er et brev fra fortiden, som bevidner det. Et brev fyldt med liv og håb og kærlighed. Sendt til dig og mig. Men der er flere breve. Du og jeg, vi er breve!

Hvad står der i dit brev? Det brev, du uddeler. For vi bliver læst af alle, vi møder. Står der nåde over nåde? Står der barmhjertighed og tilgivelse? Eller står der selvretfærdighed og "fejlfinderi"?

For vi vil blive læst. Vi er et brev til dem, vi møder. Og vi er kaldet til at være et Kristus-brev. Sendt med Guds Rige og Jesu kærlighed. Sendt for at gøre en forskel. Sendt med hans nærvær.

Et brev, som ikke er skrevet på papir med blæk men i vores hjerter af Gud selv. Vi er sendt for at vise Guds kærlighed til hinanden. Til at fortælle om den fest han inviterer til. En episk fest!

Til at leve det liv han giver os i frihed og glæde. Alle skal vide, at de er elsket, tilgivet og inviteret til festen. Det er et flot kald. Hvem har Jesus sendt dig til?

Glædelig advent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce