Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Et kærlighedsbrev til dig

Thorkil Lundberg er sognepræst i Struer Kirke. Privatfoto
Sandt er det, at kun Jesus selv kan opfylde kærligheden fuldkomment. Vi gør, hvad vi kan, men vor kærlighed bliver aldrig en fuldkommen kærlighed til Gud og vor næste. Derfor behøver vi Kristus, skriver sognepræst Thorkil Lundberg i sin klumme.

Struer: Den danske filosof og teolog, Søren Kierkegaard siger, at bibelen er Guds kærlighedsbrev til os mennesker.

Hvis kærlighedsforholdet imellem to mennesker er intakt, så vil de være modtagelige for den andens kærlighed, hvad enten det er i skrift, tale eller handling. Hvis det ikke er intakt, så vil kærlighedslivet med tiden dø.

Søren Kierkegaards pointe er netop den, at alle mennesker derfor som det naturligste må læse bibelen, som er Guds kærlighedsbrev til os. Her møder vi evangeliet, som betyder et glædeligt budskab eller gode nyheder.

Det er budskabet om Gud, der i sin kærlighed har sendt sin søn, Jesus Kristus, til denne verden for at hjælpe os i al nød.

Det påviste Jesus med sit liv, hvor han i kærlighed hjalp samfundets udstødte, de syge, og alle hvis liv havde ramt ved siden af det, som var målet for deres liv.

Jesus' eget liv sluttede på korset, som betyder, at alt det, som ikke er ret med os, - det er på korset gjort godt igen, idet Kristus har taget skylden fra os og vi i stedet modtager al nåde, fred og glæde med ham.

Annonce

Kærlighedens gerninger

Kærligheden gør noget ved et menneske dér, hvor den bliver ret modtaget. Søren Kierkegaard kalder det kærlighedens gerninger.


Når vi tror og modtager Guds kærlighed i evangeliet om Jesus, så får det betydning for vort liv med hinanden.

Thorkil Lundberg, sognepræst


Når vi tror og modtager Guds kærlighed i evangeliet om Jesus, så får det betydning for vort liv med hinanden. I Guds kærlighedsbrev kan vi læse om kærlighedens gerninger:

Du skal elske din næste som dig selv. Kærligheden er lovens fylde. Kærligheden gør ikke næsten noget ondt. Kærligheden søger ikke sit eget. Kærligheden er mild. Kærligheden tåler alt, tror alt, håber alt og udholder alt. Kærligheden hører aldrig op. Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden (Paulus' Første Brev til Korintherne, red.).

Sandt er det, at kun Jesus selv kan opfylde kærligheden fuldkomment. Vi gør, hvad vi kan, men vor kærlighed bliver aldrig en fuldkommen kærlighed til Gud og vor næste. Derfor behøver vi Kristus.

Søren Kierkegaard siger, at et menneskets fuldkommenhed består i at behøve Kristus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Du store verden

Annonce