Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Hvad har jeg lært?

Charlotte Rønhoff, sognepræst i Gimsing Kirke, har skrevet Ugens Ord. Arkivfoto
- Med andre ord har jeg lært at slippe kontrollen, leve langsomt, og værdsætte de små ting, man ofte glemmer og overser og ikke giver sig selv tid til nyde, skriver sognepræst Charlotte Rønhoff.
Annonce

Struer: Jeg sidder her på mit kontor og tænker, at uanset hvor store omkostninger det har for rigtig mange, at landet igen er lukket ned, så kunne man vel godt overveje, om vi tager noget med os ud af denne krise.

For mit vedkommende har jeg lært mindst 3 vigtige ting:

1. Jeg har normalt sort bælte i planlægning og er altid i ret god tid med mine opgaver, så jeg ikke bliver presset, hvis noget uventet dukker op. Som månederne er gået, og mange ting jeg havde glædet mig til er blevet aflyst, har jeg taget til mig, at ikke engang jeg kan planlægge fremtiden og det er næppe heller meningen, at vi mennesker skal have kontrol over alting.

2. Fra barnsben har jeg lært, at hver dag helst skal være fyldt helt op og man skal udrette noget. Det gik allerede i foråret op for mig, at dagen ikke behøver være proppet, travl og hæsblæsende for at man kan kalde den meningsfuld. Jeg tænker nu over, at der vil gå årtier, før jeg igen får tid til at læse så mange bøger, som jeg har gjort i år. Før jeg igen kan prøve nye ting af og bare sætte mig med et puslespil uden dårlig samvittighed. Før jeg igen får ro til at tænke så mange tanker om livet, troen, Gud og meningen med livet alene og sammen med de mennesker, jeg har gået ture med ude i den smukke natur, Gud har givet os lov til at bruge.


Det gik allerede i foråret op for mig, at dagen ikke behøver være proppet, travl og hæsblæsende for at man kan kalde den meningsfuld.


Annonce

Ikke alt var skidt

3. På det sociale medier har en del valgt at se tilbage på året, der gik, i et forsøg på at holde fast i, at alt ikke var helt skidt. Havde man haft et år med mange rejser, fester og store begivenheder, så ville en del måske stå uklart, fordi der havde været så meget at se tilbage på. Nu står de få ting, der er sket helt tydeligt for os. Og vi kan se tilbage på dem og huske dem. Måske er det sundt nok at være tvunget til at glædes over de små ting, der normalt bare forsvinder i den travle hverdag fuld at store begivenheder.

Med andre ord har jeg lært at slippe kontrollen, leve langsomt, og værdsætte de små ting, man ofte glemmer og overser og ikke giver sig selv tid til nyde.

Det vil jeg forsøge at tage med mig, når vi om forhåbentlig ikke så lang tid igen kan mødes og leve som før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce