Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Men der er stadig plads til glæden...

Lisbet Jacobsen fra Voldhøj Kirke står bag denne uges klumme. Privatfoto
- Trods pandemien og alle dens vederstyggeligheder skal vi insistere på, at kærligheden - på den ene eller anden måde - skal føres ud i livet, for så skal der nok blive plads til både glæde, taknemmelighed, fællesskab og lovprisning af skaberen, skriver valgmenighedspræst Lisbet Jacobsen.
Annonce

Struer: Trods alt blev det for mig en lovende begyndelse på det nye år.

Her ser jeg helt bort fra smittetal, nedlukninger og eksperternes bekymrede forudsigelser for i stedet at fremhæve en glædelig begivenhed, der overstrålede alt det dystre og uheldsvarslende.

Lørdag den 2. januar deltog jeg i et bryllup i en lille smuk kirke i Østjylland. Oprindeligt skulle højtideligheden have fundet sted sidste sommer, men restriktionerne spændte ben, så det blev flyttet til om efteråret.

Igen kom den glædesdræbende corona i vejen, og bryllupsdatoen blev udskudt endnu engang. Nu til en anden kirke og uden fest men bryllup skulle der være. Hen over jul og nytår steg spændingen, for meget kunne jo gå galt. Sygdom hos hovedpersonerne eller lukkede kirkedøre.

Så oprandt dagen, og i tredje forsøg lykkedes det.

Brudgommen mødte op i god tid med blomster i knaphul og buket til brud. Præsten var også på plads, og efterhånden indfandt gæsterne sig med ansigter fulde af forventning. Både organist og kirkesanger var klar, og så var det bare at vente.

Nu gik døren op, og bruden i råhvidt med en buket af lyserøde roser blev ført op af kirkegulvet til Mendelssohns bryllupsmarch.

Annonce

Kærligheden stjal fokus

Det var som sådan et helt traditionelt kirkebryllup som så mange andre, og alligevel var dette noget helt særligt. Fyldt af intens forventning og spænding - skulle det nu lykkes for det unge par?


Ved denne lejlighed var det ikke mundbind, sprit og afstand, der fik lov at stjæle billedet, tænkte jeg, da jeg efter vielsen trillede ned ad kirkebakken i min lille Suzuki.

Lisbet Jacobsen, valgmenighedspræst


Gæsterne sitrede af en nærmest euforisk glæde over at få lov at deltage i den smukke, højtidelige og livsbekræftende begivenhed midt i en coronatid.

Ja, og ikke mindst taknemmelige over, at det gik an at fejre ægteskabet sammen i tredje forsøg trods alt det, der kunne komme i vejen.

Ved denne lejlighed var det ikke mundbind, sprit og afstand, der fik lov at stjæle billedet, tænkte jeg, da jeg efter vielsen trillede ned ad kirkebakken i min lille Suzuki. For det havde været lovprisning af kærligheden sammen med lettelse og glæde, der satte dagsordenen.

Ja, og er det ikke en vigtig påmindelse for os her på tærsklen til det nye år?

Trods pandemien og alle dens vederstyggeligheder skal vi insistere på, at kærligheden - på den ene eller anden måde - skal føres ud i livet, for så skal der nok blive plads til både glæde, taknemmelighed, fællesskab og lovprisning af skaberen.

Godt nytår!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce