Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Når vi ikke kan andet end at bede

I denne omgang er det sognepræst Peter Krabbe-Larsen, der står bag ugens klumme. 
- Sidste søndag valgte jeg så kun at nævne corona i min kirkebøn, og den vil jeg gerne dele med jer her. For jeg synes snart ikke, vi kan gøre andet end at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og bede, skriver Peter Krabbe-Larsen, der er sognepræst i Struer Kirke.
Annonce

Struer: Jeg har ikke lyst til at tale alt for meget om corona og slet ikke i min prædiken om søndagen. Men det fylder jo så meget i vores liv, så det er næsten heller ikke til at undgå.

Sidste søndag valgte jeg så kun at nævne corona i min kirkebøn, og den vil jeg gerne dele med jer her. For jeg synes snart ikke, vi kan gøre andet end at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og bede.

Herre Jesus Kristus, vi beder om, at du må beskytte os fra spredningen af coronavirus. Du er mægtig og barmhjertig! Fredens Herre, vi tænker på dem, som lever i områder hårdt ramt af coronavirus og på dem, som lige nu er i isolation. Må de lære dit nærvær at kende i deres isolation, din fred i deres virvar og tålmodighed i deres ventetid.

Gud, du, som har al trøst og vejledning, vi beder for dem, som sørger, dem, som er ude af balance efter at have mistet en kær. Må de finde fællesskab i deres lidelse, din trøst i deres tab og dit håb i deres håbløshed. Vi nævner også dem, som vi kender, der er sårbare og bange - de skrøbelige, de syge og de gamle.

Annonce

Udholdenhed, klarhed og visdom

Du Gud som helbreder, vi beder for alle i sundhedssektoren, som dagligt forholder sig til det store pres fra denne krise. Giv dem udholdenhed i træthed, klarhed i diagnoser og omsorg på omsorg, når de hjælper.

Vi takker dig for den hær af researchere og universitetsmedarbejdere, som støt og stille arbejder på en kur og en vaccine. Giv dem klarhed, evnen til at finde det, de søger og overraskende gennembrud dag for dag. Vil du rejse dig over vores nuværende mørke som retfærdighedens sol og med helbredelse i dine stråler.

Visdommens Gud, vi beder for vores ledere, Dronning Margrethe den 2. og hele hendes hus. Verdens sundhedsorganisation, landenes regeringer og de lokale ledere - skoleledere, hospitalsledere og ledere af andre institutioner.


Herre Gud den almægtige. Tak at du elsker os, vi beder dig om at beskytte os. Må Jesus Kristus, din søn, som døde for os, redde os og fylde os med glæde.

Peter Krabbe-Larsen, sognepræst


Når du har sat de her mennesker i offentlige hverv til denne time, så beder vi, at du må give dem visdom, som overgår deres egen forstand, til at inddæmme denne virus, tro, som overgår deres tro til at kæmpe imod frygt, og styrke, som overgår deres egen styrke til at støtte også dem igennem denne svære tid.

Herre Gud den almægtige. Tak for at du elsker os, vi beder dig om at beskytte os. Må Jesus Kristus, din søn, som døde for os, redde os og fylde os med glæde. Og må Helligånden, som grubler over dette kaos og fylder os med sin ånd, gå i forbøn for os og i os for andre i denne tid. Amen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce