Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Som et barn

Liv Marit Tjelle Holm, der er sognepræst i Thyholm Pastorat, står bag klummen. Privatfoto
Et lille barn, der stiller sig foran de voksne og smiler. En simpel handling, som ifølge sognepræst Liv Marit Tjelle Holm kan sprede en helt særlig glæde midt i denne alvorstid.
Annonce

Thyholm: Der har været mange alvorlige ting at tale om i de sidste uger både lokalt i Struer Kommune og ude i den store verden.

Bag ved mundbind og visir - og når vi voksne tager dem af og sætter os ned - tegner denne alvor sig i vore ansigter. Som bekymring, modløshed eller endda vrede. Så hvor finder vi glæden i adventstiden - i vor helt almindelige hverdag?


Det er, som om lyset i deres øjne bliver tændt. Som en slags magi, en urkraft, bliver vi ramt af barnets glæde, og det får selv de alvorligste stenansigter til at sprække, så vi igen får smil på læben.

Liv Marit Tjelle Holm, sognepræst


Det kan være noget helt enkelt, der skal til. Det kan ske, at et lille barn stiller sig op foran os og smiler. Vi har vist alle prøvet det. De før så alvorlige voksne smiler tilbage.

Det er, som om lyset i deres øjne bliver tændt. Som en slags magi, en urkraft, bliver vi ramt af barnets glæde, og det får selv de alvorligste stenansigter til at sprække, så vi igen får smil på læben. Når det sker, fyldes rummet igen af liv og latter og god energi.

Annonce

Barnet lokker glæden frem

Vi ved ikke, om det lille Jesusbarn i krybben i Betlehem havde glædens sol i blikket og Paradisets lys i hjertet, men det kan godt tænkes.

- Derfor synes jeg, det passer godt, når jeg ser en julekrybbe, hvor Maria og Josef, uanset i hvilket land julekrybben er produceret, udstråler glæde og kærlighed i deres ansigter, fordi det lille barn i krybben nærmest lokker det frem i dem, skriver sognepræst Liv Marit Tjelle Holm. Julekrybben, som her vises på billedet, tilhører sognepræstens mand, Jørgen Holm. Privatfoto

Derfor synes jeg, det passer godt, når jeg ser en julekrybbe, hvor Maria og Josef, uanset i hvilket land julekrybben er produceret, udstråler glæde og kærlighed i deres ansigter, fordi det lille barn i krybben nærmest lokker det frem i dem.

Jesus kom til os i barnets skikkelse for at hjælpe os til at finde vor tabte barndom hos vor himmelske Far igen. I dag er det os, som får en hilsen fra Maria og Josefs søn. Han smiler til dig. Det er et børnesmil, som rummer alle Paradisets glæder. Men samtidigt er det et voksensmil, som rummer tilgivelse og erfaring.

- Følg mig, siger han.

- Gå med mig fra krybben til korset og til opstandelsens glæde. For så kan vi gå ud i dagen og adventstiden med Herrens velsignelse, hvor hans ansigt vil lyse over os;

- Herren velsigne dig og bevare dig! Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig! Herren løfte sit ansigt mod dig og give dig fred!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce