Annonce
Ugeavisen Struer

Ulla har klippet hår i 50 år - og hun har næsten ikke haft en sygedag

Det kan godt være, at fødselsattesten siger 72 år - men inden i er Ulla Pedersen fra Elite Salonen meget yngre. Foto: Johan Gadegaard.
For 50 år siden åbnede Ulla Pedersen Elite Salonen i Søndergade som 22-årig. Nu, som 72-årig, står hun stadig ved roret, og det har hun tænkt sig at blive ved med.

Struer: På disken ligger en fotografier sat i plasticchartek. De er lidt gullige, men det er der vist ikke noget at sige til, for det er 50 år siden, de blev taget.

På billederne kan man blandt andet se gulvet i Søndergade 30 næsten helt dækket af blomster og en storsmilende Ulla Pedersen. Billederne er fra dengang, Ulla Pedersen sprang ud som selvstændig frisør og åbnede Elite Salonen. I dag er der lidt færre blomster i Elite Salonen i Søndergade, men Ulla Pedersen er der stadig. Og hun smiler stadig.

Den 14. februar var det præcis 50 år siden, at Ulla Pedersen som 22-årig åbnede Elite Salonen. Og nok er der sket meget i løbet af de 50 år, men noget har bestået trods tidens tand:

Ulla Pedersen ejer stadig Elite Salonen, der stadig ligger i Søndergade 30 og hun klipper stadig hår, selvom hun nu er fyldt 72 år.

Annonce

Ingen pension

- Nej, jeg skal ikke på pension lige foreløbig. Det overvejer jeg slet ikke. Jeg er stadig meget glad for mit fag, og jeg er slet ikke klar til at holde op, siger hun, da Ugeavisen kigger forbi til en snak om 50 år med saks og spejl.

Det er ellers lidt af en bedrift at kunne fejre et så markant jubilæum som frisør. Tal fra Danmarks Frisørforbund viste i 2011, at en frisør i gennemsnit blot holder til 8,5 år, fra de begynder i lære, til de forlader faget. Og fire ud af ti har oplyst, at smerter var en af grundene til, at de måtte give op. At være frisør er et fysisk hårdt job, man står op i mange timer hver dag og har mange akavede arbejdsstillinger.

Men Ulla Pedersen kører altså stadig på. Hvad er hendes hemmelighed?

Tja, hvis du havde regnet med et super godt tip, så bliver du desværre nok skuffet.

- Jeg har ikke nogen hemmelighed, smiler Ulla Pedersen.

- Jeg har altid været sund og rask, og jeg sørger for at tage ferier to til tre gange om året, hvor jeg rejser væk og får stresset af, forklarer hun.

Ferierne går som oftest til Thailand om vinteren og Alanya i Tyrkiet om sommeren - og i efterårsperioden. Om det er de gode ferier, eller om Ulla Pedersen simpelthen er skabt til at være frisør, vides ikke, men i løbet af de 50 år har hun faktisk heller ikke haft en rigtig sygedag, siger hun.


Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver eneste dag. Det har aldrig fejlet i 50 år

Ulla Pedersen, Elite Salonen


Der var selvfølgelig dengang, hun brækkede håndleddet, hvor hun var ude i tre uger - men de to af dem var ferie. Og da hun fik en hjerteoperation for nogle år siden?

- Jo, der tog jeg lige en enkelt dag derhjemme, konstaterer Ulla Pedersen.

Annonce

Klipninger i generationer

Udover Ulla Pedersen er der en servicedame og en fuldtidssassistent ansat i Elite Salonen. Den fuldtidsansatte, Susanne Bek, har været i salonen i lidt over 40 år. Ulla Pedersen har gennem tiden haft mange lærlinge, blandt andet sin egen datter, der nu har salon i Vinderup.

- Elite Salonen er jo mit liv. Sådan har det altid været, siger Ulla Pedersen.

Hun kom selv i lære i 1963 hos frisør Edith Pedersen i Struer, og mindre end ti år senere, i 1971, købte hun sig ind i den salon, der allerede lå i Søndergade 30, og lavede den om til Elite Salonen. Købet kostede hende 25.000 kroner - omkring hvad der svarer til 180.000 kroner i dag. Ulla Pedersens salon blev dog hurtigt en succes, og i dag har hun mange stamkunder og kunder, der er kommet hos hende gennem generationer.

- Nogle har jeg jo klippet, helt fra de var børn, og nu tager de deres egne børn med. Den slags kan jeg godt lide, siger hun med et smil.

Kundegruppen er også bred - fra børn til unge til ældre, der kommer hver uge for at få vaske hår og få en vandondulering.

Stod det til Ullas far var hun dog ikke blevet frisør, men kontordame.

- Men begge mine forældre bakkede mig op, og min far lavede faktisk mit regnskab for mig i nogle år, siger hun.

Annonce

Stille jubilæum

Da Ulla kunne fejre 40 år med Elite Salonen for ti år siden var det med stor ståhej, hvor omkring 100 mennesker dukkede op til reception i salonen.

De 50 år bliver - på grund af coronasituationen - fejret noget mere stille. Faktisk helt stille.

- Det kan jo desværre ikke rigtigt lade sig gøre at holde noget. En fest er bare ikke rigtig en fest når man kun må være fem personer, siger Ulla med et smil.

Og Elite Salonen er ligesom alle andre frisørforretninger lukket lige nu. Ulla har brugt nedlukningen på at få lokalet malet og købt ny disk og nye rulleborde. Og hun tripper for at kunne få lov at åbne igen.

- Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver eneste dag. Det har aldrig fejlet i 50 år, slår hun fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce