Annonce
Ugeavisen Struer

Vejrum indtræder nu i fælles menighedsråd

Menighedsrådsformand Erling Forbech er ikke videre imponeret over den nye valghandling til menighedsrådsvalgene. Arkivfoto: Morten Stricker
Ølby-Asp-Fousing Menighedsråd udvides efter tirsdagens valg til menighedsrådene med Vejrum Sogns Menighedsråd
Annonce

Langhøj: Ølby-Asp-Fousing Menighedsråd får nu et fjerde ben at stå på. Det ligger fast efter menighedsrådsvalget tirsdag.

Her blev Vejrum Sogns Menighedsråd indlemmet i flokken.

- Vi (Ølby-Asp-Fousing, red.) har været lagt sammen i otte år og lægges nu sammen med Vejrum, fortæller Erling Forbech, som er formand for Ølby-Asp-Fousing Menighedsråd.

- Det er ikke noget, vi skal, men mere af nød, fordi Vejrum har haft svært ved at finde medlemmer til menighedsrådet, tilføjer han.

Sammenlægningsprocessen er påbegyndt i god tid ifølge Erling Forbech, og den er egentlig naturlig i det, at de fire sogne har samme præster.

For at sammenlægningen kunne blive en realitet, skulle Vejrum stille med tre frivillige til det fælles menighedsråd, og det gjorde byen i form af tre gengangere fra deres hidtidige råd.

Ølby kom med de to, de skulle - en ny og så Erling Forbech, der fortsætter - og Asp kom med deres fem - to gengangere og tre nye.

Annonce

Rigtig mange kvinder

Så er der Fousing tilbage, som formåede at komme med tre kandidater til to pladser, hvilket vil sige, at der skulle være kampvalg.

Det endte med, at to gengangere fik de to pladser i det fælles menighedsråd.

- Vi er fuld bemanding med et stort flertal af kvinder på ni og så tre mænd, fortæller Erling Forbech, som alt i alt har siddet i menighedsråd i 30 år:

- Dengang var det undtagelsesvis, at der var kvinder i rådene. Det er det bestemt ikke længere.

Det nye menighedsråd

Det fælles menighedsråd for Ølby-Asp-Fousing og nu også Vejrum får følgende medlemmer:

Ølby

Erling Forbech

Birgitte Christensen

Asp

Kim Nørgaard

Linde Solveig Nørmark

Lilian Thomsen

Anitta Thise

Kirsten Kiel

Fousing

Jytte Hvingelby

Finn Dahl Hansen

Vejrum

Lis Larsen

Karin Trelborg

Elin Hamburg

Spørger man Erling Forbech til selve formen på tirsdagens valg, som er ny og kan sammenlignes med et kommunalvalg, er han ikke helt oppe at ringe.

- Det er urolig bureaukratisk. Der er så mange regler og skemaer, som skal udfyldes, siger han.

Førhen kunne man aftale sig frem til, hvem der skulle sidde i menighedsrådet, nu skal der helt konkret foretages en hemmelig, skriftlig afstemning.

- Vi er nok der, hvor det er meget bøvl for meget lidt. Herude på landet har det jo ingen forskel gjort, siger Erling Forbech.

Stemmeprocenten for Ølby, Asp og Fousing blev i øvrigt 5,7 - 68 personer i alt. Det er nogenlunde, som det plejer at være.

Det ny-valgte og fælles menighedsråd konstituerer sig i slutningen af oktober og tiltræder 1. søndag i advent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce