Annonce
Ugeavisen Struer

Venø et skridt tættere på nyt seniorbofællesskab

Venø kan være på vej til at få eget seniorbofællesskab. Arkivfoto
Lejerbo har udvist interesse for at gå ind i projekt om et bofællesskab til seniorer på Venø. Bofællesskabet skal stimulere tilflytningen til den lille ø

Venø: En styregruppe fra Venø var sidste år ude i Dagbladet Struer for at fortælle om en plan om et seniorbofællesskab på den lille ø. Selvom der allerede dengang var kommet en adresse på, Lønningen 4, lige ved siden af Børnehuset, så var projektet på det tidspunkt stadig så nyt, at ingen vidste, om det ville blive en realitet.

I dag er der heller ikke sat første spadestik på projektet, men alligevel er der sket lidt nyt: Lejerbo Struer-Lemvig har bekendtgjort, at de er interesserede i projektet. Det bekræfter bestyrelsesformanden for Lejerbo Struer-Lemvig, Lars Møller Pedersen.

- Det ser vi på med stor interesse, siger han.

Annonce

Lokalt ønske

Den endelige beslutning er ikke taget endnu, for der er behov for et yderligere indblik i blandt andet projektets økonomi, og hvorvidt der er lejere til den slags lejeboliger på en lille ø.

- Men Lejerbo har god erfaring med at etablere mindre seniorbofællesskaber på den måde, så det er bestemt noget vi ser som en god mulighed, siger Lars Møller Pedersen.


Vi ved, at interessen for at flytte til Venø er der, men vi mangler husene.

Lars Møller Pedersen, Lejerbo


Idéen til projektet stammer fra Venø-boerne selv. I begyndelsen var der tale om fem boliger, der nu er blevet til seks, på omkring 95 kvadratmeter pr. stk. Beboerne skal være over 55 år, og håbet er, at beboerne kan få et socialt fællesskab.

Håbet er, at flere ældre borgere på Venø vil fraflytte deres parcelhuse på øen, som så kan blive beboet af børnefamilier, der er klar på at udforske ø-livet. Samtidig kan de ældre beboere blive boende på øen, blot i en mindre lejebolig.

- Vi ved, at interessen for at flytte til Venø er der, men vi mangler husene. Ved at tilbyde nuværende ældre beboere et seniorbofællesskab i lejede boliger håber vi, at det vil få flere til at fraflytte deres huse, så der kan komme nye beboere til, og det er også en af grundene til, at vi finder projektet interessant, siger Lars Møller Pedersen.

Boligerne skal ifølge styregruppen laves uden trapper, så alle ældre borgere kan være med, og i stedet for at bygge et fælleshus, vil beboerne kunne leje det nærliggende Børnehuset til sociale arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

De forsvundne kulturhuse

Annonce