Annonce
Ugeavisen Struer

Vend eller forsvind

Skraldebilen skal have plads til at kunne vende ved smalle veje, har Struer Kommune afgjort i en principiel tolkning af det kommunale affaldsregulativ. Foto: Nomi4s
Annonce

Struer: En række beboere på Trehøjevej i Struer har fået to valg, hvis de i fremtiden vil have deres affald afhentet: at stille affaldsbeholdere helt ud til den asfalterede del af deres vej eller at finansiere anlægget af en vendeplads for enden af vejen.

Afgørelsen er truffet af udvalget for teknik-, miljø- og klima, og kommunen blev bedt om at tage stilling efter en henvendelse fra Nomi4s, der bad om en tolkning af det kommunale affaldsregulativ.

Udfordringen ved adresserne på det berørte stykke af Trehøjevej er, at vejen her er en smal, kuperet og cirka 400 meter lang grusvej. Vejen er bred nok til, at skraldebilen kan komme frem til husene. Men når lastbilen skal tilbage, må den bakke hele vejen. Der er nemlig ikke plads til, at lastbilen kan vende.

Ejerne af adresserne på Trehøjevej er blevet hørt i sagen. Her er svarene, at affaldet er blevet samlet ind i flere år uden problemer, at det vil være dyrt at skulle betale for en vendeplads, og at skraldebilen må tåle at bakke.

Sagen har været kompleks for kommunen, da der ikke hidtil har været nogen praksis på området. Behandlingen har da også omfattet en besigtigelse på vejen, og et dybt dyk i love og regulativer.

I affaldsregulativet fra 2019 er det slået fast, at skraldebilen uden problemer skal kunne manøvrere til og fra holdepladsen, der hvor den henter affald. Hvis den løsning ikke er mulig, så skal beholderen sættes ud til den nærmeste kørevej på dagen for tømning.

Ifølge miljølovgivningen har kommunen pligt til både at samle affald ind og til at overholde arbejdsmiljøloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce