Annonce
Ugeavisen Struer

Ventetid og flere sejladser: Flere tager færgen til Venø

Venø-færgen oplever en stigning på 28 procent i antal passagerer. Nok ikke så mange som på billedet her, men stadig en del. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Lokkemidlet med gratis færge til Venø har virket efter hensigten, og Venø Færgefart kan melde om en stigning på 28 procent i løbet af fire uger
Annonce

Venø: I juli måned har staten, i et forsøg på at få sat lidt mere gang i de økonomiske hjul ovenpå corona-epidemien, lavet flere tiltag for at få danskerne til at bruge flere penge.

Blandt andet er flere museers indgangspris sat ned til det halve, og i juli måned er færgeovergangen til flere af Danmarks mange øer gjort gratis for gående og cyklister.

Især det sidste lader til at være populært. I hvert fald kan Venø-færgen, der sejler den korte tre minutter lange tur fra Kleppen til Venø, melde om en stigning på 28 procent i antal passagerer for de sidste fire uger.

- Jeg er sikker på, at det er på grund af, at cyklister og gående kan sejle gratis, siger Charly Clemmensen, der er overfartsleder på Venø-færgen.

Annonce

Ventetid ved færgen

Det svarer til, at Venø-færgen har haft 6600 flere passagerer med end normalt.

Det har blandt andet betydet, at der ind i mellem opstår en kortere ventetid på færgen, der ikke rummer mange biler og passagerer ad gangen, og at der derfor har været flere sejlader for at få alle over og tilbage.


Jeg er sikker på, at det er på grund af, at cyklister og gående kan sejle gratis

Charly Clemmensen, overfartsleder


Og bliver tallene ved sådan resten af ugen, kan det betyde, at sidste års juli måned bliver slået. Her var der omkring 20.000 passagerer med færgen i løbet af juli måned.

- Det er rigtig dejligt, at vi kan vise både vores færge og Venø frem til en masse glade mennesker, siger Charly Clemmensen.

Normalt koster det 25 kroner som gående at komme med Venø-færgen, mens cykler er gratis.

Situationen for det lokale erhvervsliv så anderledes mørk ud for bare få måneder siden, i marts og april, hvor mange forretninger stadig var lukket, og man frygtede for en horribel sommer i forhold til turisme.

Men nu hvor landet er åbnet lidt mere op, men flere trods alt holder sig inden for Danmarks grænser, er det blevet populært at gøre brug af de gratis tilbud.

Det tab, som Venøfærgen og de andre overfarter naturligt vil få, idet cyklister og gående kommer med gratis, dækkes af en speciel corona-sommerpakke fra trafik-, bygge- og boligstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce