Annonce
Ugeavisen Struer

Veteraner aflyser udstilling efter politikrav

Hvis man vil se skinnende veteraner og klassikere i sommersolen lørdag, så er det ved Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej 10 det foregår. Klubben har nemlig måttet aflyse udstillingen på arealet ved havnen i Struer efter krav fra Midt- og Vestjyllands Politi. Foto: Morten Stricker
Midt- og Vestjyllands Politi har tolket restriktionerne om offentlig forsamling så stramt, at Autogalleriet i stedet griller pølser hjemme foran klubhuset lørdag
Annonce

Struer: - Det er næsten ikke til at bære.

Sådan siger næstformanden for Nordvestjysk Autogalleri i Struer, Preben Christensen, efter at klubben i 11. time har måttet aflyse alle de aktiviteter, der ellers var planlagt på arealet ved havnen lørdag.

Her var det meningen, at veteraner og klassiske biler og motorcykler fra nær og fjern om eftermiddagen skulle mødes over en kop kaffe, en pølse, underholdning og aktiviteter.

- Vi har måttet træffe den trælse beslutning, efter at Midt- og Vestjyllands Politi opstillede så strenge restriktioner for arrangementet, at vi ikke så anden udvej end at aflyse, siger Preben Christensen.

Så sent som søndag var arealet på havnen ramme om en demonstration arrangeret af lokale gaderæsere, der trak flere hundrede køretøjer og mange nysgerrige. Demonstrationen blev imidlertid opløst af politiet, da det blev vurderet, at arrangementet var af en karakter, der ikke kunne kaldes for en demonstration efter loven.

Annonce

Dræbende krav

Politiet har krævet, at der højest må være forsamlet 50 personer ad gangen til arrangementet. Inklusive klubbens frivillige. Dermed kunne kabalen med politiets krav og arrangørernes ønsker slet  ikke gå op.

Klubben havde fået stillet i udsigt, at ved at sprede aktiviteterne i grupper over det flere tusinde kvadratmeter store havneareal ville forsamlingsforbudet være overholdt.

Så i tiltro til, at alle regler var overholdt blev der blandt andet anskaffet en mobil køkkenvask med rindende vand, ligesom der skulle stilles borde og stole op.


Jeg er træt af, at vi har brugt så mange kræfter så længe på arrangementet, og så på falderebet præsenteres for en lang liste af krav. Det er dræbende for frivillige at blive mødt med sådan en stak krav, når man synes man har gjort alt for at leve op til de regler, der er oplyst, og man kan få informationer om.

Poul Christensen, næstformand, Nordvestjysk Autogalleri, Struer


- Jeg er træt af, at vi har brugt så mange kræfter så længe på arrangementet, og så på falderebet præsenteres for en lang liste af krav. Det er dræbende for frivillige at blive mødt med sådan en stak krav, når man synes man har gjort alt for at leve op til de regler, der er oplyst, og man kan få informationer om, siger Preben Christensen.

Annonce

Intet dækspark

Lørdagens tur bringer fortsat nogle af klubbens medlemmer og deres køretøjer til det nye torv i Struer om formiddagen.

Herefter var det planen, at køretøjerne skulle køre gennem byens gågade til arealet på havnen, hvor der ville være aktiviteter og mulighed for at andre entusiaster mødte op for at sparke dæk og fortælle løgnehistorier.

Syv lørdage henover sommeren skulle klubben dermed give sit bidrag til projektet Summer Days, der er et samarbejde om en lang række aktiviteter på havnen og i Struer by hen over sommeren.

Annonce

Møde afgør fremtiden

I stedet kører medlemmerne forbi havnen lørdag og sætter efterfølgende kursen tilbage til klubhuset på Industrivej 10.

Her tændes grillen, og havde man planlagt at kigge forbi på havnen, så er man mere end velkommen til i stedet at kigge forbi Autogalleriet, hvor der grilles pølser og hygges i varmen, siger Preben Christensen.

Han og de øvrige klubmedlemmer ser nu frem til afklaring, når et møde mellem Struer Kommune og Midt- og Vestjyllands Politi afgør om træf på havnen helt må opgives denne sommer.

Annonce

Ikke sidste aflysning

Aktiviteterne på havnen er en del af projekt Summer Days, der arrangeres af Lydens By og Struer Kommune i samarbejde.

Direktør for Lyden By, Peter Kjeldbjerg, forstår godt ærgelsen hos Autogalleriet.

- Det er desværre nok en situation, som vil præge sommeren og også andre af de mange aktiviteter, vi har planlagt. Vi følger udviklingen tæt, men det er formentlig ikke den eneste gang, at et arrangement må ændres eller aflyses, siger Peter Kjeldbjerg.

I forbindelse med Summer Days har Lydens By da også understreget, at det er hver enkelt arrangørs ansvar at efterleve restriktioner, krav og regler i forbindelse med Covid-19.


Det er desværre nok en situation, som vil præge sommeren, og også andre af de mange aktiviteter vi har planlagt. Vi følger udviklingen tæt, men det er formentlig ikke den eneste gang at et arrangement må ændres eller aflyses.

Peter Kjeldbjerg, direktør for Lydens By, Struer


Også kræmmermarkedet i forbindelse med Summer Days er påvirket af politiets tolkning af kravene til forsamlinger.

Derfor opfordrer Kjeldbjerg borgerne til at følge Summer Days på arrangementets hjemmeside. Her vil der løbende blive informeret om eventuelle ændringer.

Han regner med, at Autogalleriet gør et nyt forsøg på arealet ved havnen lørdag 11. juli.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce