Annonce
Ugeavisen Struer

Vikinge-eftermiddag i Voldhøj Kirke

Bjarne Thingkjær fortæller blandt andet om vikingeskiber Havhingsten. Foto: Vibeke Volder
Annonce

VOLDHØJ: Det skal handle om vikinger, vikingeskibe og vikingetiden, når Bjarne Tingkjær Sørensen fra Venø kommer til Voldhøjtræf mandag den 17. februar.

"Eventyrlig rejse med vikingeskib" lyder overskriften, og vi vil gennem fortælling, billeder og videoklip få et indblik i vikingernes liv, sat i et historisk perspektiv. Bjarne Tingkjær Sørensen fortæller, at han siden barndommen har været optaget af historie og skibe; ikke mindst vikingernes. En lærer fortalte levende om vikingernes togter til Island, Grønland, Amerika, Frankrig, Irland og England, og drengen lod sig fange ind.

Som voksen blev Bjarne Tingkjær Sørensen uddannet lærer, og da han kom til Vestjylland og oplevede Limfjordslandet, blev interessen for skibe genopfrisket. Han anskaffede sig en limfjordssjægt og deltog i kapsejladser rundt omkring i Limfjorden med forskellige historiske fartøjer. I 2008 blev han optaget i besætningen på det hidtil største langskib fra vikingetiden, Havhingsten fra Glendalough, som han sejlede med fra Dublin, syd om England og til Danmark.

Denne tur og meget andet fra det salte søliv får vi indblik i denne eftermiddag, hvor vi samtidig præsenteres for en periode i Danmarks historie, der har fascineret så mange.

Alle er velkomne, og med til arrangementet hører også en kop kaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce