Annonce
Ugeavisen Svendborg

Årets Købmand har planer om nye udvidelser

Arne Petersen, købmand og indehaver af Spar på Wandallsvej, vandt prisen som Årets Købmand 2021 i Spar-kæden. Foto: Michael Thorbjørnsen
Arne Petersen er af Spar-kæden blevet udnævnt til Årets Købmand, men han hviler ikke på laurbærrene, for en ny udvidelse med en delikatesse er på vej til supermarkedet på Wandallsvej.

Svendborg: De 138 selvstændige købmænd i Spar-kæden var for nylig med direktionen samlet til det store årsmøde, som sædvanen tro blev afsluttet med en middag og uddeling af prisen som Årets Købmand.

Blandt gæsterne på Comwell Middelfart var købmand Arne Petersen, indehaver af Spar på Wandallsvej i vestre bydel.

- Jeg havde ikke skænket konkurrencen mange tanker, men da det så fra scenen blev oplyst, at jeg var en af tre nominerede til prisen, spidsede jeg da ører, fortæller Arne Petersen.

Annonce

Øjeblikke senere blev han kaldt på scenen som vinder af prisen.

- Det kom som en stor overraskelse, men jeg blev da både rørt, glad og stolt, da jeg fik pokalen overrakt og skulle holde en lille takketale.

- Det var da stort, for det er da altid dejligt at blive anerkendt for det arbejde, man har udført, men det havde aldrig fungeret uden især min families altid store opbakning samt mine medarbejderes fantastiske indsats, siger Arne Petersen, hvis søn, Lennart Petersen i sommer overtog jobbet som daglig leder af forretningen, mens Arne Petersen i dag tager sig af de mere overordnede linjer.

- Jeg giver dog gerne en hånd med i forretningen, for jeg holder stadig af kontakten med vores kunder, men det er Lennart, der har det daglige ansvar, og den opgave har han har løst glimrende, siger Arne Petersen.

Vellidt og respekteret

I begrundelsen for prisen lyder det blandt andet: "Arne Petersen får prisen for en veldrevet butik, hvor butiksstandard, fødevaresikkerhed og økonomi er på plads. Butikken og Arne Petersen udlever Spars DNA som et lokalt supermarked. Arne Petersen er vellidt og respekteret blandt kolleger, for sine evner inden for købmandsfaget, men også som en samlende og inspirerende faktor i sin region samt i kæden i øvrigt".

Udover diplom, blomster og pokal modtog Arne Petersen en rejse til London, hvor han til foråret, udover lidt ferie, skal hente ny inspiration ved at besøge udvalgte engelske supermarkeder.

Arne Petersen får af Esben Keller, kædedirektør i Spar, overrakt prisen som Årets købmand. Privatfoto
Annonce

Delikatesse med eget køkken

Arne Petersen er dog allerede nu i gang med nye planer for sit supermarked på Wandallsvej, som han overtog for præcis 10 år siden, og som han har forvandlet til en af landet største Spar-butikker med en omsætning, der er steget fra år til år.

- Vi går til foråret i gang med en større ombygning, som blandt andet indebærer, at vi får en delikatesse med eget køkken, afslører Arne Petersen.

Da han var indehaver af Spar i Tved (blev solgt i foråret 2018) etablerede han også her en delikatesse, som blev en stor succes.

- På Wandallsvej kommer vi i fremtiden til at have et stort udvalg af varme retter til både frokost og aften, smørrebrød, mad ud af huset til for eksempel receptioner og private fester, samt fredags-menuer med en god bøf som takeaway.

Arne Petersen vil først i det nye år annoncerer efter to nye medarbejdere til delikatessen, som han forventer står klar sidst på foråret.

Det er ellers kun et år siden, at Spar på Wandallsvej sidst udvidede forretningen i forbindelse med overtagelsen af et større nabolokale, hvor en frisør havde til huse.

- Herved fik vi en butik på omkring 850 kvadratmeter, hvilket gav os mulighed for nye og flere kølemøbler, et større indgangsparti, afdelingen med blomster blev udvidet, kasselinjerne bredere og længere samt en convenience-afdeling med et større udvalg af færdiglavet mad.

Arne Petersen foran sin Spar-butik på Wandallsvej, som med sine 850 kvadratmeter nu er blandt de største i Spar-kæden - og nye tiltag er på vej. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Arne Petersen forklarer den tidligere ombygning og den nye delikatesseafdeling med den stigende konkurrence på dagligvaremarkedet. Fra Spar på Wandallsvej er der blot et par kilometer op til Svendborg Storcenter, hvor supermarkeder som Kvickly, Netto, Fakta, Aldi, Lidl og Rema 1000 konkurrerer om kundernes gunst.

- Vi har gennem de seneste år, på trods af den øgede konkurrence, oplevet en pæn vækst, og det skyldes en solid blanding af konkurrencedygtige priser, et større og mere varieret udvalg af varer samt en god service fra mine medarbejdere. Men skal vi fortsat kunne tiltrække kunder, så kræver det en indbydende butik, og her ser både Lennart og jeg en delikatesse som en oplagt mulighed for at tilbyde vores kunder noget nyt og spændende, forklarer Arne Petersen.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce