Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ø-oplevelser for autocampister med ø-pas

Autocampisterne på snapsesafari med Beth Blay og Sanne Larsen fra Gl. Elmegaard. Foto: Britta Leth
Autocampere brugte ø-pas og tog på ø-hop til Drejø og Skarø
Annonce

Drejø/Skarø: 14 autocampere indtog for nylig Drejø, og med en særlig tilladelse gjorde de ophold de på det grønne areal ved servicebygningen på Drejø Havn.

De i alt 28 autocampister blev ifølge en pressemeddelelse modtaget af havnefoged Ester Strange, der kunne præsentere øens nye servicefaciliteter med toiletter og baderum.

På en ø-rundtur med Den Gamle Smedies turistkørsel gav guide Lars Milling autocampisterne indsigt i øens liv, erhverv, øboerne, historie og natur, og på en rundvisning på Gl. Elmegaard fortalte Sanne Larsen og Beth Blay om gårdens historie og kongebesøg samt den store brand i 1942. En frokost lavet af øens råvarer og lagkage blev også nydt på Gl. Elmegaard.


Turen til Drejø og Skarø er arrangeret af ø-turismeambassadør Britta Leth. Hun har udviklet Ø-passet, der er blevet en stor succes og distribueret i over 300.000 eksemplarer.

Fra artiklen


Der blev også tid til et besøg hos billedkunstner Steen Jacobsen og Bækskildegaard Interiør & Design. Senere dukkede journalist Bjarne Bekker op på øen, hvor han fortalte om sin fascination for de sydfynske øer.

Sidste aften på øen blev afsluttet med en snapsesafari, hvor der blev smagt på snapse lavet på øens bær og strandens planter. Autocampisterne nød også Drejø Kros stegte flæsk.

Annonce

Ø-hop til Skarø

Med fin service fra Svendborg Havn lykkedes det at få planlagt sejladsen med de 14 autocampere, så de kan først kunne sejle til Drejø og så senere fortsætte ø-hop til Skarø, fortælles det i pressemeddelelsen.

28 autocampister på ø-hop på Drejø og Skarø. Foto: Britta Leth

Her fortalte guiderne, Preben Sørensen og Lene Corydon, om øens kommende geopark, ø-livet, naturen og historien samt tog gæsterne på ø-rundtur til Apotekerhaven og Butik No. 7.

Den berømte is på Skarø fik autocampisterne også smagt under et besøg hos Skarø Is, hvor Martin Jørgensen fortalte om virksomheden og udviklingsarbejde.  Hos Café Sommersild nød autocampister delikatesser fra eget røgeri.

Annonce

Fra jordemoder til cafédrift

Gitte Loftlund, der driver Café Sommersild, fortalte om springet fra jordemoder til at skabe en virksomhed på Skarø, hvor hun også har Gute-får.

Ø-hop blev afsluttet med en festmiddag med bl.a. grillet vikingelam og pølser med nye friskrøgede kartofler, og efter godt en uges ophold på Drejø og Skarø kunne de 28 autocampister tage hjem mætte af oplevelser og øernes gode råvarer.

Ø-hop med ø-pas er populært

Turen til Drejø og Skarø er arrangeret af ø-turismeambassadør Britta Leth. Hun har udviklet ø-passet, der er blevet en stor succes og distribueret i over 300.000 eksemplarer.

Netop ø-passet har givet inspiration til disse ø-hop, hvor autocampisterne sammen med de gode oplevelser kan samle på mærker i deres ø-pas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce