Annonce
Ugeavisen Svendborg

Øvebane før voksenlivet: Sydfyns Fri Fagskole inviterer indenfor på en anderledes skole

Henrik Karup, forstander, og Lisbeth Refbjerg Rasmussen, viceforstander, indbyder til åbent hus på Sydfyns Fri Fagskole i Skårup. Foto: Sydfyns Fri Fagskole
På Sydfyns Fri Fagskole har man mulighed for at tage sig en uddannelse og opleve en øvebane før voksenlivet. Kom til åbent hus på skolen 27. september.
Annonce

Det er fantastisk at give dem den mulighed for at opleve en øvebane før voksenlivet.

Lisbeth Refbjerg Rasmussen


Skårup: På efterskolernes og frie fagskolers dag, holder Sydfyns Fri Fagskole naturligvis også åbent hus.

- Vi optager elever over hele året, da vi insisterer på, at man optages via en samtale og en rundvisning, så derfor har vi ikke haft tradition for at have hundredvis af besøgende på samme tid. Så derfor opfordrer vi stadig eleverne og deres forældre til at besøge os, vi justerer så antallet af besøgende på de forskellige områder efter behov. Måske skal man lige vente lidt i spisesalen, hvor der trakteres med kage og kaffe/the før man kan fortsætte sin rundvisning, fortæller Henrik Karup, som er i gang med sit tredje år som forstander på skolen, i en pressemeddelelse. Skolen opfordrer i øvrigt til, at man tager så få med fra sin familie som muligt.

Annonce

Rivende udvikling

Sydfyns Fri Fagskole har været i en rivende udvikling siden den for 23 år siden blev selvejende institution efter 100 år som privatejet husholdningsskole. I 2013 blev alle husholdningsskoler til frie fagskoler; en skoleform som tilbyder et praktisk 10. skoleår med udgangspunkt i den enkeltes interesser. Linjerne er gastronomi og event, ridelinje, care med pædagogik, kommunikation og handel/service-området, game design med to retninger, den visuelle del og programmeringsdelen og endelig skolens helt nye håndværkslinje i nyindrettede lokaler. Eleverne har derudover dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi samt tysk som tilvalg.

Derudover tilbydes der to gange om ugen undervisning til ordblinde og eleverne placeres i den klasse, der svarer til deres aktuelle niveau.

De kan afslutte alle fag med folkeskolens afgangsprøver, FP9 og FP10.

Håndværkslærerne Jonas Probst og Pernille Rosendahl giver gode råd til eleven Nico under en aktivitet i skolens nye håndværkerhus. Foto: Sydfyns Fri Fagskole
Annonce

Individuel forandring

- Eleverne har et travlt år, hvor udgangspunktet er den individuelle forandring. Mange af vores elever har en klar målsætning, enten på det personlige, sociale eller faglige område. Med et elevtal på 68 er der både mulighed for at lave mindre hold, men også at skabe et dynamisk ungdomsmiljø, som samtidig kan tilgodese den enkelte, fortæller Lisbeth Refbjerg Rasmussen, viceforstander og vejleder, i pressemeddelelsen.

- Eleverne tager typisk deres 10. eller 11. skoleår hos os, men vi har også en stor håndfuld elever, som fuldfører deres særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU, hos os og i høj grad profiterer af den ro og tryghed det er at være på en overskuelig skole med gode rammer. Vores STU-elever, som er på deres tredje og sidste STU-år, er flyttet ind i den nye udslusningsbolig, Bakkehuset, som tidligere husede en kommunal børnehave. Det er fantastisk at give dem den mulighed for at opleve en øvebane før voksenlivet, siger Lisbeth Refbjerg Rasmussen.

Skolen har udvidet elevgrundlaget fra 42 til i dette skoleår 61, og fra det kommende skoleår bliver der plads til 68 elever, hvoraf kun seks bor hjemme. Eleverne tager et skoleår, som minder om en efterskole, men forskellen er blandt andet en anden lovgivning, som kræver at en tredjedel af undervisning er praktisk. Det foregår blandt andet gennem de erhvervsrettede linjer. Gennem kostskolelivet er det grobund for både faglig læring, samt personlig og social udvikling.

Kom forbi til åbent hus på skolen  27. september klokken 13-17, på Klingstrupvej 5 i Skårup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce