Annonce
Ugeavisen Svendborg

1. maj lyder socialistiske toner på spillestedet Harders

De tre talere i år er Karen Sunds fra Folkebevægelsen mod EU, Frederik Kronborg, europaparlamentskandidat for Enhedslisten, og Jesper Kiel, folketingskandidat for Enhedslsiten på Fyn. PR foto
Enhedslisten Svendborg, SUF Svendborg og Folkebevægelsen mod EU, Svendborgkomitéen, byder 1. maj på mad og musik på Harders, når talerne er overstået i Krøyers Have
Annonce

Svendborg: Traditionen tro samles Svendborgs socialister 1. maj til fejring af Arbejdernes Internationale Kampdag. Det gør de på spillestedet Harders efter LOs 1. maj-arrangement i Krøyers Have.

- I år bærer 1. maj præg af, at vi højst sandsynligt har hele to valg i nær horisont: valg til Folketinget og EU-Parlamentet. Derfor er de tre talere i år Karen Sunds fra Folkebevægelsen mod EU, som Enhedslisten er i valgforbund med til EP-valget; Frederik Kronborg, der er opstillet til samme valg for Enhedslisten, samt Jesper Kiel, der er spidskandidat på Fyn til Folketingsvalget, siger medarrangør for Enhedslisten Marianne Pacarada i en pressemeddelelse.

- Det har ramt vores velfærd hårdt, at regeringen har prioriteret skattelettelser. Særligt den grønne dagsorden og børnene har det ramt hårdt. Vi skal have bedre normeringer i daginstitutionerne, og vi skal have gjort op med, at 690 børn i Svendborg lever under fattigdomsgrænsen, fastslår Jesper Kiel.

Annonce

Lokal musik

Al musikken er i år lokal. Medlemmerne i de to ungdomsbands Redzone og Amasohnas går til dagligt på Ollerup Musikefterskole, og aftenens hovednummer, Ollerup Lufthavn, blev i 1995 dannet i Egebjerg Øveklubs lokale i Ollerup Forsamlings- og Aktivitetshus. Aftenen starter med fællesspisning kl. 18, og selve arrangementet starter kl. 19. Billetterne sælges i døren til 25 kr. kun for arrangement og 35 kr. i alt, hvis man også vil spise med. Børn deltager og spiser gratis. Arrangører er Enhedslisten Svendborg, SUF Svendborg og Folkebevægelsen mod EU, Svendborgkomitéen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce