Annonce
Ugeavisen Svendborg

10 års jubilæum for utilfredshed i  Skattergade

Beboerne i Skattergade protesterer i 2011 over lukningen af deres jernbaneoverskæring - lørdag den 11. juli gør de det igen, for 10. år i træk. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Den 11. juli  markerer beboerne i Skattergade igen deres utilfredshed med, at passagen over skinnerne er blevet lukket.
Annonce

Svendborg: Lørdag den 11. juli kl. 11 markerer beboerne i Skattergade igen deres utilfredshed med, at passagen over skinnerne er blevet lukket, og at deres gade blev delt i to.

Det er i år 10. gang, beboerne samles midt i gaden. Første gang var i 2011, hvor man impulsivt mødtes og var tilskuere til, at håndværkere rejste hegnene. Det udviklede sig ifølge en pressemeddelelse til en årlig demonstration med sange og taler og forskellige happenings, og et banner med sætningen ”Skattergade overgiver sig aldrig” bliver taget i brug hver gang, beboerne fra den øvre gade skal hele vejen udenom for at mødes med dem, som bor i den nedre gade.

Sådan foregår det stadig, men nu kaldes det en markering, fordi det er politisk beslutte,  at passagen skal åbnes igen og nu med mere sikkerhed med bomme og advarselsklokker, når bommene går ned.

- 10 år er længe at arbejde på et projekt, som beboerne brændende ønsker, nemlig en samlet gade, som igen forbinder by og havn. En gade, som kan føres tilbage til 1466, og som altid har været en del af Svendborgs historie. At genåbningen trækker ud, skyldes DSB og Banedanmarks langsommelighed, fordi passagen skal laves i forbindelse med udrulningen af det nye signalprogram, oplyser Dorte Petersen, en af beboerne i Skattergade.

Annonce

Fællesspisning og sommerfest

Protesterne fra 2011 er fortsat og har udviklet sig til en stærk beboerforening og et solidt sammenhold på tværs af hegnene. En gang om måneden er der fællesspisning, og i august holdes den årlige sommerfest i en af gadens smukke haver.


10 år er længe at arbejde på et projekt, som beboerne brændende ønsker, nemlig en samlet gade, som igen forbinder by og havn. En gade, som kan føres tilbage til 1466, og som altid har været en del af Svendborgs historie

Dorte Petersen


- Selv om der nu ikke mere er mange butikker i Skattergade, er der stadig aktiviteter som for eksempel kunstnere og kunsthåndværkere sørger for. På lørdag efter markeringen på vendepladsen kan man gå til nr. 34D og se en udstilling med strik, keramik og smykker, siger Dorte Petersen.

Arrangementet på lørdag følger anvisningerne fra myndighederne. Kl. 11.00 mødes folk fra de to gadehalvdele ved hegnene, på hver sin side. Her vil man – med en meters afstand – synge til hinanden hen over skinnerne. Derefter går gruppen fra den øvre gade samlet og med banneret hele vejen udenom til den nedre del, hvor talen skal holdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce