Annonce
Ugeavisen Svendborg

102 musikere konkurrerer om at skrive Landstævne-sangen til Svendborg

Næste år kommer DGI Landsstævnet til Svendborg og traditionen tro, skal der være en sang til anledningen. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
102 komponister fra hele Danmark har taget opgaven med at skrive en sang til DGI Landsstævne 2021 på sig. Nu skal de 10 bedste sange udvælges til næste runde.
Annonce

Kun én sang kan vinde, og derfor er det noget af en opgave, som sangjuryen kommer på, når Den nye landsstævne-sang skal findes.

Der har gennem tiden været tradition for en sang, der kan forene alle de mange forskellige deltagere ved landsstævnet, og derfor er DGI og Efterskoleforeningen for første gang gået sammen om at en konkurrence om den nye landsstævnesang. Det skriver DGI i en pressemeddelelse.

Annonce

Perfekt til hop og dans

I alt har 102 komponister og forfattere kastet sig over udfordringen, og den 23. juni skal juryen så mødes og udvælge de 10 bedste bud.

Der var deadline for indsendelse af sange i maj, og nu har komponist Rasmus Skov Borring og producer Morten Kjær til opgave at lytte demobåndene igennem.

Rasmus Skov Borring har selv skrevet ”Gi’ os lyset tilbage” fra Landsstævnet i 2009 i Holbæk.

- Helt ideelt er det en sang, der er perfekt til fællessang, en sang, man kan hoppe og danse til – og som man tilmed kan gå i takt til, forklarer Rasmus Skov Borring i pressemeddelelsen.

Juryen, der vælger Landsstævnesangen, består af:

Hanne Lene Haugaard, medlem af DGI’s hovedbestyrelse

Gitte Madsen, formand for DGI Fyn

Asbjørn Nielsen, projektleder for Efterskolernes deltagelse i DGI Landsstævne

Mette Sanggaard Schultz, forstander på Ollerup Efterskole, Efterskoleforeningen

Rasmus Skov Borring, pianist og komponist

Morten Kjær, sanger

Den nye Landsstævne-sang bliver offentliggjort i september, så den kan bruges i optakten til DGI Landsstævne, der finder sted 1.-4. juli 2021 i Svendborg. Til landsstævnet i Svendborg forventes omkring 25.000 deltagere, heraf omkring 7000 efterskoleelever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce