Annonce
Ugeavisen Svendborg

2.A fra Svendborg Gymnasium får venner i Mexico

2.A fra Svendborg Gymnasium holdt zoommøde med 29 mexicanske gymnasieelver. Screendump: Privat
Svendborg Gymnasiums 2.A har lavet mad sammen med en mexicansk venskabsklasse over zoom.
Annonce

Svendborg/Mexico: I en coronatid regner man næppe med, at man skal få nye venskaber på et andet kontinent. Ikke desto mindre har 2.A fra Svendborg Gymnasium fået netop dette, efter de har holdt madlavningsaften over zoom med en mexicansk venskabsklasse.

Annonce

Udvekslede opskrifter inden mødet

2.A og den mexicanske gymnasieklasse havde inden mødet udvekslet henholdsvis danske og mexicanske opskrifter, så de to venskabsklasser kunne lave og smage mad fra det andet land.

To og to skulle en svendborgensisk og mexicansk elev så lave mad sammen - og madlavningen skulle helst foregå på spansk.

Det var en smule udfordrende, skriver Naja Nordenlund og Sofie Kjærbeck fra Svendborg Gymnasium i en pressemeddelelse til avisen.

- Kommunikationen var lidt svær i starten. Det var også her, at det for alvor gik op for os, hvor store udfordringer der kan opstå med hensyn til sprogbarrierer og kulturforskelle.

Trods sprogbarrierer udviklede arrangementet sig dog hyggeligt, og Naja Nordenlund og Sofie Kjærbeck er ikke i tvivl om, hvor vigtigt det er, at kunne tale flere sprog.

- Alle de spansktimer, vi har haft, har endelig båret frugt, og denne oplevelse har understreget, hvor meget gavn det giver, at kunne snakke flere sprog.

- Vi havde i vores vildeste fantasi aldrig forestillet os, at vi i slutningen af denne fredag aften ville have fået et venskab omme på den anden side af jorden, skriver de til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce