Annonce
Ugeavisen Svendborg

76-årige Gert rammer Dansktoppen igen: Det er aldrig for sent at skrive hits

Gert Ole Andersen har skrevet Brunsviger Bands nye hit. Privatfoto.
Brunsviger Band blev stiftet i 2020 og har allerede været på P5's Dansktoppen to gange. Det seneste hit "Hvad må vi sige" har været på listen i fire uger. Med en musikalsk skifflestil går de tilbage til rødderne i de gode gamle dage.

Svendborg: Skiffleorkestret Brunsviger Band med hjemmebane på Sydfyn fortsætter sin musikalske leg, der endnu engang tager dem ind på P5's hitliste Dansktoppen.

Det gjorde det tilbage i 2020 med nummeret "Vi render ikke rundt og skyder". Nu viser bandets sanger og guitarist, Gert Ole Andersen, endnu en gang, at det ikke er for sent at skrive et hit. Nummeret "Hvad må vi sige?" har ligget på listen i fire uger nu.

- Jeg skrev den fordi, der er en helt masse, vi ikke må sige. Jeg er jo fra den gamle skole og kommer til at sige negerbolle engang i mellem. Jeg mener ikke noget racistisk med det, men det sagde vi altså engang, fortæller den 76-årige hitskriver i en pressemeddelelse.

I sangen synger ham og bandet om de ord, man fortsat må bruge. Det kan være københavnerstang eller sønderjyde.

- Det kan jo være, at man en dag skal sige syddansker og sådan, lyder det fra Gert Ole Andersen.

Annonce

Tilbage til rødderne

Det er ikke bare de gamle ord, som bandet har kært fra de gode gamle dage. Bandet bestående af de fem fynske mænd med 67 til 76 års livserfaring husker tilbage og genskaber skifflemusiken. Her er der således plads til vaskebræt og vaskebaljer, som rytmeinstrument og bas, som der plads til mere vante instrumenter som guitar.

- I dag kan man ved hjælp af computere få alting til at lyde som en hel million. Vi vil gerne tilbage til rødderne og spille den ægte vare, siger bandets harmonikaspiller og producer Allan Frederiksen.

Gert Ole Andersen har før fundet sig selv på hitlisten med hans hyggeduo Sporskiftet, der spiller mere countrymusik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce