Annonce
Ugeavisen Svendborg

Andelskassen inviterer til hacker-event i Svendborg

Cyberangreb er en stigende trussel i erhvervslivet. Foto: Colourbox
Den 29. oktober slår Andelskassen dørene op til et hacker-event i Svendborg. Her kan lokale erhvervsdrivende få indblik i hackernes arbejdsmetoder og ikke mindst metoder til, hvordan man beskytter sig mod hackerne.

Svendborg: Cyberangreb er en stigende trussel i erhvervslivet, og derfor afholder Andelskassen i Svendborg i samarbejde med Købstædernes Forsikring et hacker-event den 29. oktober. Til eventet vil deltagerne blive budt indenfor i hackernes tankegang, lære typiske faresignaler at kende og få gode råd til, hvordan de beskytter virksomheden bedst muligt.

- Vi kan følge med i medierne, hvis Mærsk, ISS, DMI eller en anden stor virksomhed bliver ramt af et hackerangreb. Men truslen er ikke kun rettet mod de store. I 2018 viste en undersøgelse fra Rambøll, at 68 procent af de danske offentlige og private virksomheder vil blive ramt af et cyberangreb.

- Truslen gælder altså alle virksomheder, også de små, selvom vi ikke hører så meget om det. Det er baggrunden for, at vi nu slår på tromme for at få de lokale virksomheder til at tage truslen alvorligt, siger Nicolai Flemming Frederiksen, erhvervsdirektør i Danske Andelskassers Bank.

Jørn H. Andersen, souschef i Andelskassen Svendborg. Pr-foto

Han forklarer videre i en pressemeddelelse, at der er kommet en øget opmærksomhed på problemet blandt de mindre virksomheder, men mange mangler fortsat et beredskab. Her henviser han til tal fra Købstædernes Forsikring, der via Voxmeter og analysevirksomheden Market-Minds har spurgt 352 direktører og ledere i virksomheder med 10-49 ansatte om deres cyberberedskab. Tallene er fra sommeren 2020.

Ledelsen kan holdes personligt ansvarlig

- Hver anden leder i danske virksomheder med 10-49 ansatte er bekymrede for it-kriminalitet, og det lader til at være en bekymring, som ikke kommer til at forsvinde i fremtiden. 22 procent af virksomhederne vurderer, at risikoen for at blive ramt af it-kriminalitet vil blive endnu større de kommende tre år.

- Alligevel er det kun godt hver anden (56 procent), der svarer, at de har en plan for, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt. Heldigvis kan man gøre meget for at sikre sig, og det sætter vi nu fokus på, siger Nicolai Flemming Frederiksen

Til hacker-eventet vil Jørn H. Andersen, souschef i Andelskassen Svendborg, slå dørene op og byde de lokale erhvervsdrivende velkomne, hvorefter white hat hackeren fra Prueba Cybersecurity, Dennis V. Ellebæk, deler sine indsigter om den såkaldte ”cyber kill chain” – et hackerangreb fra start til slut.


Hver anden leder i danske virksomheder med 10-49 ansatte er bekymrede for it-kriminalitet, og det lader til at være en bekymring, som ikke kommer til at forsvinde i fremtiden. Nicolai Flemming Frederiksen

Nicolai Flemming Frederiksen


Thomas Egeskov Christiansen, som er salgschef i JDM A/S, vil komme med gode råd til, hvordan virksomhedsejerne i Svendborg kan udnytte mulighederne i Microsoft til at beskytte sig bedre mod ubudne besøg fra hackere.

Og sidst men ikke mindst kan man møde Daniel Busk, erhvervsassurandør fra Købstædernes Forsikring, der fortæller om cyberforsikringer, og hvordan manglen på forsikring ifølge selskabsloven betyder, at ledelsen kan holdes personligt ansvarlig for skaderne fra et hacker-angreb.

Mødet finder sted torsdag den 29. oktober fra kl. 16 i Andelskassen i Svendborg, Skolegade 4.

Mødet er gratis, og alle er velkomne, men man skal tilmelde sig ved at kontakte Jane Printzlau Sørensen på telefon: 87 99 53 98 eller mail: jae@andelskassen.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce