Annonce
Ugeavisen Svendborg

Anders på vej som lokalforankret ejendomsmægler

Anders Marqvardsen (i midten) er taknemmelig for, at ejendomsmæglerne, Jeanette Dubourg og Jens Storm, har tilbudt ham et to-årigt traineeforløb. Foto: Michael Thorbjørnsen
Det er ikke altid nemt for studerende at finde praktikplads som ejendomsmægler. Storm & Dubourg i Svendborg har gjort vejen lettere for Anders Marqvardsen, som nu er i gang med et to-årigt traineeforløb
Annonce

Svendborg: Da Anders Marqvardsen, 24 år, sidste år skulle finde en praktikplads efter sin professionsbachelor i finansøkonomi på UCL, var udbuddet af pladser noget begrænset - også på Sydfyn.

- Jeg vil gerne være ejendomsmægler, og da jeg holder meget af Sydfyn, hvor jeg er født og opvokset, søgte jeg praktikplads hos de lokale ejendomsmæglere. Antallet af ledige pladser var dog begrænset, men heldigvis gav Storm & Dubourg mig chancen, fortæller Anders Marqvardsen.

Det første praktikforløb på seks måneder forløb så tilfredsstillende for begge parter, at indehaverparret bag Storm & Dubourg, Jeanette Dubourg og Jens Storm, efterfølgende tilbød Anders Marqvardsen et to-årige traineeforløb.

- Ejendomsmælgerbranchen er ligesom mange andre brancher ikke gode nok til at tilbyde nok praktikpladser til de studerende, og det synes jeg er synd.

- Vi skal som branche udvise mere samfundssind og hjælpe de unge videre i deres uddannelsesforløb, så de kan færdiggøre uddannelsen. Vi har jo som branche også brug for, at der står en yngre generation af ejendomsmæglere klar, når vi gamle på et tidspunkt går på pension, siger Jens Storm.

Annonce

Lokalkendskab

Selvom Storm & Dubourg er et mindre og nyetableret ejendomsmæglerfirma i Svendborg (åbnede i februar 2019), så har man stort set altid haft praktikanter tilknyttet.

Anders Marqvardsen er ansat som trainee hos Storm & Dubourg på Lundevej i Svendborg. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Både Jens og jeg har selv børn, der har gang i en videregående uddannelse, så vi ved, hvor meget det betyder for unge at få en praktikplads. Desuden underviser jeg selv unge ejendomsmæglerstuderende og erfarer også af den vej, hvor svært det kan være at finde praktikpladser, supplerer Jeanette Douborg.

Det er ofte lettere at finde praktikpladser i storbyernes store ejendomsmæglervirksomheder, men det var ikke, hvad Anders Marqvardsen ønskede.


Vi skal som branche udvise mere samfundssind og hjælpe de unge videre i deres uddannelsesforløb, så de kan færdiggøre uddannelsen. Vi har jo som branche også brug for, at der står en yngre generation af ejendomsmæglere klar, når vi gamle på et tidspunkt går på pension.

Jens Storm, ejendomsmægler


- Jeg er født og opvokset i Brændeskov og Svendborg, og jeg ønskede at komme til et lokalt firma, hvor jeg kunne udnytte mit lokalkendskab og mit netværk i stedet for at skulle starte helt fra scratch på et stort og upersonligt kontor i Aarhus eller København.

- Storm & Dubourg er et mindre firma i branchen, men det passer mig fint, for her får jeg virkelig mulighed for at få noget hands-on erfaring samt mere ansvar, end hvis jeg havde været trainee i en stor ejendomsmæglerkæde, siger Anders Marqvardsen.

Annonce

Administrative opgaver

Det første år som trainee hos Storm & Dubourg kommer til at gå med administrative opgaver og masser af baggrundsviden.

- På den måde får Anders en idé om, hvor stort et ansvar man som ejendomsmægler egentlig har over for sælger og køber - og med tiden en masse nyttige værktøjer, han kan bruge, når han en dag "får lov" til at komme ud i marken, siger Jeanette Douborg.

Anders Marqvardsen må således vente et par år, før han for alvor kommer ud til for eksempel fremvisninger.

- Nogle af vores kolleger i andre byer bruger trainees til fremvisninger, men det gør vi ikke her. En ejendomsmægler skal ved en fremvisning have svar på et utal af spørgsmål fra potentielle købere, og kan han ikke det, så vil han og dermed firmaet blevet opfatte som amatører. Den risiko kan vi selvfølgelig ikke løbe, så derfor bliver Anders først sendt alene i marken, når uddannelsen er i hus, siger Jens Storm.

Anders Marqvardsen, der spiller fodbold i Hesselager og er frivillig hjælper i GOG, håber, at han efter sin uddannelse kan finde job som ejendomsmægler i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce