Annonce
Ugeavisen Svendborg

Anlægsarbejde i byen forlænges: Corona og fund af middelalder-kirkegård har forsinket projekt-Liv i min by

Svendborg Kommunes områdefornyelsesprojekt "Liv i min by" forlænges med et halvt år frem til juli 2021. Foto: Henrik Nguyen
Svendborg Kommunes områdefornyelsesprojekt "Liv i min by" bliver forlænget et halv år. Forlængelsen skyldes blandt andet coronanedlukningen og opdagelsen af en middelalder-kirkegård ved Klosterplads.
Annonce

Svendborg: Det skulle have været færdigt i december i år, men nu bliver Svendborg Kommunes områdefornyelsesprojekt ”Liv i min by” forlænget frem til 1. juli 2021.

Og det er blandt andet – men ikke alene – coronapandemien, der har sat en lille kæp i hjulet på projektet. Også fundet af en middelalder-kirkegård på Klosterplads og de arkæologiske undersøgelser af denne samt et omfattende ledningsarbejde har bidraget til, at projektet nu forlænges med et halvt år.

Det fortæller Helle Baker, der er projektleder på ”Liv i min by”.

- Der er en række årsager til forlængelsen – det skyldes både corona, ledningsarbejder, arkæologiske undersøgelser, som har været mere omfattende, end vi havde troet og håbet på, siger hun.

Annonce

Forlænget sommer i festgade

På grund af corona var de erhvervsdrivende i festgaden Frederiksgade nødt til at holde lukket i foråret. Derfor blev anlægsarbejdet i Frederiksgade udskudt med to uger i sensommeren, for derved at afhjælpe virksomhedernes manglende indtjening i nedlukningsperioden.

- Så vi skubbede anlægsstartet en smule, siger Helle Baker.

Liv i min by

Liv i min By er Svendborgs områdefornyelse.

Områdefornyelsen skal binde bymidte og havn sammen og med aktiviteter, anlægsarbejder og bygningsfornyelse og på den vis skabe de bedste betingelser for nyt liv i et af byens ældste kvarterer.

Områdefornyelsen har tre grundpiller: Aktiviteter, anlægsarbejder og bygningsfornyelse.

Der er også et omfattende ledningsarbejder i gang på Klosterplads og i Frederiksgade, der har gjort, at de indledende etaper af anlægsarbejderne i Liv i Min By har trukket ud.

Det samme har de arkæologiske undersøgelser af Klosterplads.

- Her har de fundet en kirkegård, og der er hele tiden kommet nye grave til. Nu har de konstateret omkring 70 grave, og derfor har anlægsarbejdet stået stille, mens gravene bliver registreret og fjernet, siger Helle Baker, der forventer, at det arkæologiske arbejde er slut ved udgangen af denne uge.

Annonce

1,3 millioner mere

Forlængelsen af projektet hænger også sammen med, at byrådet i oktober i år har godkendt en ekstrabevilling på 1,3 millioner kroner til at gøre omdannelsen af Klosterplads færdig.

- Det handler om Klosterstræde og arealet over trappen, som vi oprindeligt havde taget ud af projektet på grund af manglende finansiering, men som nu kan realiseres, siger hun.

Anlægsarbejdet gennemføres i forlængelse af de igangværende anlægsarbejder og forventes at blive afsluttet i maj 2021.

Svendborg Kommune har fået tilladelse af Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen til at forlænge projektperioden med seks måneder, frem til 1. juli 2021. Projektet startede i 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce