Annonce
Ugeavisen Svendborg

Antivirus-teater: BaggårdsTeatret skifter scene

BaggårdTeatret har stoppet sin forestillinge "Jagten på det gode menneske", men tilbyder istedet app-forestillingen "Sundets Stilhed". Ligeledes tilbyder man hver dag "kunstnerisk nødhjælp" på sin facebook-profil, hvor man både kan opleve højtlæsning og musikindslag med sangerinden Katinka. Privatfoto
"Sundets Stilhed" er BaggårdTeatrets "antivirus-satsning", hvor man forlade den traditionelle scene til fordel for en app.
Annonce

Svendborg: På BaggårdTeatret i Svendborg var man midt i en udsolgt turné med forestillingen "Jagten på det gode menneske", da coronasmitten satte alt i stå. Men nu er man klar med en virusfri vandreforestilling "Sundets Stilhed". Det kræver kun, at man finder frem til BaggaardTeatrets app og betaler 60 kroner for "forestillingen", der havde premiere i efteråret, og som skulle stå sin egentlige prøve her i foråret og i den kommende turistsæson. Med coronasmittens komme har app’en pludselig fået fornyet fokus.

- Jeg synes, at vi som kulturinstitution har en forpligtelse til at bidrage med meningsfuldt indhold og kreativitet i en krisetid. Samtidig er det teatrets rolle at samle folk, og det fortsætter bare på en anden "scene" end sædvanligt og med noget bedre afstand mellem sæderne, siger teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann i en pressemeddelelse.

Josephine Ottensen.
Annonce

Højtlæsning og musikvideo

Teatret iværksætter og kuraterer derfor sit helt eget "antivirus-program", hvor man på teatrets Facebookside og øvrige platforme vil finde "kunstnerisk nødhjælp", inspiration og små oplevelser.

Teatret har således præsenteret højtlæsning fra bogen ”Jagten på det gode menneske”, der udkom på Politikens Forlag og som kan købes via alle onlineboghandlere eller bestilles direkte via teatret, der gerne kører ud og afleverer på dørtrinnet mod mobilepay. Af andre indslag der kommer kan nævnes en dansevideo man kan danse med til derhjemme og et musikalsk indslag med sangerinden Katinka.

- Vi opfordrer kollegaer og kunstnere til at bidrage til vores kanal, så det kan blive en bevægelse, siger Jakob Bjerregaard Engmann og opfordrer til at tage kontakt, hvis man vil give et nummer, skrive en tekst eller sende en dans./exp

Jesper Wung-Sung
Michael Josephsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce