Annonce
Ugeavisen Svendborg

Apoteker med kunst på kroppen

Lars kaarill har en drage på sin højre skulder. Privatfoto
De fleste af apoteker Lars Kaarills tatoveringer er blevet til efter årelange overvejelser.
Annonce

Navn og beskæftigelse:

Lars Kaarill, 46 år, siden 2012 apoteker på Løve Apoteket i Svendborg Bycenter. Er også indehaver af apotekerne i Ringe, Hesselager og i Føtex Svendborg.

Mine tatoveringer:

Min første tatovering blev en Burghead bull som er en pictisk tyr  på venstre bryst - picterne var et folk i det nordlige Skotland i sen jernalder, tidlig middelalder .

Motivet med tyren så jeg første gang på British Museum i London. Tatoveringen fik jeg som 18-årig. Jeg valgte motivet, fordi jeg synes, den var flot og enkelt. Set i bakspejlet er den nok for lille, den burde være lavet større, men jeg er glad for den.

Tatoveringen blev lavet hos Tattoo Lis i Helsinge. Efter den første tatovering tænkte jeg,  at jeg ikke skulle have flere, indtil jeg besøgte en udstilling med billeder af Erik Reimes tatoveringer. I 1996 blev Erik Reimes, som kaldte sit arbejde og studio for "Kunsten på kroppen" optaget som medlem af Billedkunstnernes Forbund - som den første tatovør nogensinde.

På udstillingen kunne man også opleve Erik Reimes tatovere en kunde. Dér bestemte jeg mig for, at hvis jeg skulle have en tatovering mere, så skulle den laves af Erik Reimes. Syv år efter blev dragen på min venstre skulder lavet. Så skulle jeg ikke have flere!

Når man er indehaver af Løve Apoteket, skal der selvfølgelig være en løve blandt tatoveringerne. Privatfoto

Sytten år senere var Erik gået på pension, men min kone overtalte ham til alligevel at lave en endnu en tatovering. Det skulle egentligt bare have været én mindre drage på bagsiden af venstre skulder, men det endte med to drager (min kone og jeg) på hele ryggen.

Løven midt på brystet er lavet af Kai-Uwe Faust, den nuværende ejer af Kunsten på Kroppen, og dragen på den højre skulder er lavet af Uffe Berenth, Ginnungagap Art.


Langt hen ad vejen har tatovørerne fået rimeligt frie rammer i forhold til fortolkning af mit motivønske

Lars Kaarill


Løven er lavet delvist i hånden og delvist med maskine. Uffes drage er fyldt med små gribedyr, inspireret fra en stok fundet ved Ladbyskibet. Begge blev lavet på Kunsten på Kroppen i København.

Så manglede jeg bare en tatovering af Eriks Reimes tidligere lærling, Colin Dale, Skin & Bone. Han lavede så en vikingeversion af en pe’a. De fire drager symboliserer vores fire børn og deres navne er skrevet i runer.

Lars kaarill har også en pe’a, som er en traditionel samoansk tatovering, der dækker fra livet til knæene. Privatfoto

En pe’a er en traditionel samoansk tatovering af mænd. Den dækker fra livet til knæene. Det engelske ord tattoo menes at stamme fra det samoanske ord tatau og de tradionelle samoanske tatoveringer blev udført med håndlavede værktøjer, knoglestumper, skildpaddeskjold og træ. I samoansk kultur laves en pe’a som en del af et kulturelt ritual, en ceremoni, og har en stor betydning for den der får dem lavet. Ligesom mine børn har stor betydning for mig.

Hvorfor så mange?

Jeg er ikke gået op i antallet af tatoveringer, men jeg interesseret mig for motiv, størrelse og placering. Om det er mange tatoveringer har jeg egentligt ikke tænkt over. Det har betydet meget for mig at få et værk fra nogle bestemte kunstnere.

Langt hen ad vejen har tatovørerne fået rimeligt frie rammer i forhold til fortolkning af mit motivønske. Jeg har seks tatoveringer, hvor de to seneste er relativt store.

Min favorit ?

Det tror jeg ikke jeg kan svare på. Man kan jo ikke vælge mellem sine fire børn.  Jeg er glad for og meget stolt af dem alle sammen. Men undtagelse af den første er alle tatoveringerne blevet til efter årelange overvejelser.

Bryst og skulder. Kai-Uwe Faust, ejer af Kunsten på Kroppen, har lavet løven på brystet, mens dragen på den højre skulder er lavet af Uffe Berenth, Ginnungagap Art. Privatfoto

Næste tatovering?

Nu skal jeg ikke have flere. Dog med den lille krølle, at Colin Dale har luftet tanken om at min pe’a skal udfyldes/færdiggøres med et helt traditionelt samoansk mønster. Hvis det skal lave, bliver det et samarbejde mellem Colin Dale og en udenlandsk tatovør, der mestrer de traditionelle polynesiske tatoveringsteknikker.

Lars Kaarill, lokal apoteker, har under skjorten adskillige tatoveringer. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce