Annonce
Ugeavisen Svendborg

Av min hæl! Lokal fysioterapeut har fundet en løsning mod hælsporer

Fysioterapeut Christian van Deurs har fundet en behandlingsmetode mod hælsporer. Foto: Søren Skarby
En del med hælsporer kender oplevelsen, når de træder ned på deres ømme hæl. De fleste har også enten googlet sig til eller hørt melding om, at det bare skal have tid. Måske op til to år og så forsvinder smerterne, men nu har fysioterapeut Christian van Deurs fundet en hurtigere løsning.

Svendborg: Hos de, der er ramt af hælsporer, som er en smertetilstand med inflammation omkring hælknoglen, er der et fællestræk: Hælknoglen står normalt i en fejlstilling, og når de går, sætter de hælen ret hårdt i gulvet. Det sidste gør de i hvert fald, indtil smerten bliver så markant, at de begynder at humpe - og beskeden fra er ofte, at foden skal have ro i helt op til et par år, før der er bedring.

Men netop fejlstillingen af hælknoglen og gangmønstret åbner op for behandlingsmuligheder, mener den lokale fysioterapeut Christian van Deurs, som i sit arbejde har haft fokus på netop hælsporer.

- Da jeg gik ind i arbejdet med hælsporer, iagttog jeg en spændende ting. Når jeg fremkaldte hælsmerten ved at trykke på den ømme hæl og samtidig trak i hælen, så forsvandt hælsmerten i den position. Denne viden åbnede mulighederne for en række fysioterapeutiske tiltag. Alle for at fastholde denne effekt, fortæller Christian van Deurs, der har lavet en video på hælsporer.dk, som viser, hvordan hælsmerten slukkes med et hæltræk.

Christian van Deurs, der har lavet en video på hælsporer.dk, som viser, hvordan hælsmerten slukkes med et hæltræk. Pr-foto
Annonce

Reducerer smerterne efter få behandlinger

Nu har fysioterapeuten fået indsamlet så meget erfaring med hælsporerbehandling, at to til tre behandlinger kan reducere hælsmerterne markant hos rigtig mange indenfor en måned. Yderligere et par behandling gør, at de fleste slipper helt af med hælsporer.

- Ved første behandling løsner jeg foden, så der korrigeres for hævelser og stramning i og omkring hælen. Samtidig guider jeg til nyt gang- og løbemønster, så det er muligt at gå uden at belaste hælen med hårde stød i gulvet. Behandlingen kombineres med øvelser, som skal laves hjemme. Efter tre behandlinger mærker de fleste en klar bedring og reduktion i hælsmerten, forklarer Christian van Deurs i en pressemeddelelse.

Christian van Deurs er en erfaren fysioterapeut med mere end 20 års erfaring og med klinik i privaten på Thurø.


Ved første behandling løsner jeg foden, så der korrigeres for hævelser og stramning i og omkring hælen. Samtidig guider jeg til nyt gang- og løbemønster, så det er muligt at gå uden at belaste hælen med hårde stød i gulvet. Efter tre behandlinger mærker de fleste en klar bedring og reduktion i hælsmerten.

Christian van Deurs, fysioterapeut


- Her er der på førstesalen med god plads og i coronavenlige omgivelser mulighed for behandlinger - og altså godt nyt for dem, som har hælsporer og som gerne vil ud i foråret på gå- og løbeture. Der er mulighed for at få en velfungerende hæl igen - uden at skulle vente på, at hælsmerterne selv falder til ro, siger Christian van Deurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce