Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bager og musiker forsøder tilværelsen for ukrainere: Brunsviger, guitarspil og sang på flygtningecenter

Kasper Leander fra Brødkompagniet har sammen med deltidmusiker Kenneth Mose Hansen startet deres eget hjælpeprojekt for de ukrainske flygtninge på Holmegård. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
En gang om ugen tager deltidsmusiker til Holmegård for at give koncert og undervise og med i bilen tager han to brunsvigere fra Svendborgbager

Sydfyn: Siden de ukrainske flygtninge begyndte at komme til Danmark, har adskillige hjulpet på forskellig vis. Og i et særligt samarbejde ser man nu også en bager og en deltidsmusiker gå sammen om at forsøde tilværelsen for dem, der har måttet forlade deres hjemland. Bageren bevilger to brunsvigere om ugen, mens musikeren bringer dem til flygtningecenter Holmegård, hvor han selv giver koncerter og underviser.

Kasper Leander driver det lille økologiske bageri Brødkompagniet i Svendborg, og han er kommet i kontakt med Kenneth Mose Hansen, som har selskabet Plejehjemsbeat og især har været ude at spille for ældre under coronaen.

- Det var måske et stykke civil ulydighed, men jeg var under coronaen ikke inde på plejehjemmene, men kunne stå uden for og spille for beboerne, fortæller Kenneth Mose Hansen, som begyndte med musikken i lokalområdet, men nu også bliver hyret til at komme forbi blandt andet i det jyske.

Annonce

Han har haft en aftale om at tage kanelsnegle med ud på plejehjemmene for bageren. Af praktiske grunde er det ændret til de omtalte to brunsvigere, så der er et stykke til i hvert fald 50-60 munde pr. gang på Holmegård.

Lærer dem at spille guitar

Samarbejdet fortsætter indtil videre. Ingen kan af indlysende årsager sige noget om, hvor længe krigen vil fortsætte.

Kenneth Mose Hansen har bemærket den store udskiftning, der er på Holmegård.

- Så det er ofte nogle nye, som jeg spiller for, siger han.

I øvrigt vil han udvide sin del af indsatsen.

- Jeg vil undervise ukrainske børn i at spille guitar. Det kan godt være, at jeg kun når en enkelt lektion med et barn, men så kan jeg måske senere komme forbi at undervise, hvis de er kommet ud i et privat hjem. Desuden har jeg iværksat en indsamling, "Gi' en guitar", så der kan være et lille hold på Holmegård, når jeg er der, nævner han.


Annonce
Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Annonce
Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Fra juice til avis

Ugeavisen Svendborg

Vester Skerninge Kro med i nyt kropas

Ugeavisen Svendborg

Kajak for seniorer

Ugeavisen Svendborg

Den Sorte Boks: Fra Thor til Sankt Olav

Ugeavisen Svendborg

Bål, bøger og køkkenfreaks

Ugeavisen Svendborg

Penge til intensiv sangundervisning

Ugeavisen Svendborg

Økonomidirektør takker af efter 34 år

Annonce