Annonce
Ugeavisen Svendborg

Banke, banke på: Butikker fik besøg af Ugeavisen

Nicole Vogn og Karina Strøh der har butikken Kahlo havde en positiv oplevelse af Best of Svendborg sidste år og håber, at de i år bliver nomineret til en statuette. Foto: Rasmus Henriksen
Torsdag fik butikkerne i Svendborg besøg af ansatte fra Ugeavisen Svendborg, der med sig havde budskabet om, at det nu er tid til at fejre Svendborgs butikker, erhverv og frivillige for andet år i træk.
Annonce

Svendborg: Én efter én forlod ansatte på Ugeavisen Svendborg kontorerne på Sct. Nicolai Gade.

Regnen var netop sat på pause for en stund, så det gjaldt om at udnytte, at solen endelig var lykkes med at bryde gennem skyerne.

Under armen havde de poser fyldt med foldere. På dem var der printet med store bogstaver Best of Svendborg 2019. Og det var også overskriften på dagen, hvor Ugeavisen Svendborg tog rundt og snakkede med butikker i byen.

Der blev nemlig ikke kun hyggesnakket. Foldere blev lagt på skranker, borde og sat i stativer. Og når de nysgerrige kunder tog dem i hånden, kunne de se præcis, hvordan de som læsere af Ugavisen Svendborg for andet år i træk kan være med til at hylde butikker, erhvervsliv og svendborgensere i en række forskellige kategorier.

Lige siden efteråret har Ugeavisen arbejdet for at gøre klar til Best of Svendborg 2019. Derfor er det nu en forløsning, at materialet er kommet ud i butikkerne, fortæller annoncechef Mogens Balle.

- Vi glæder os som små børn. Vi kan kun opfordre alle til at dele budskabet - tal med naboerne, kollegaerne og alle, der kan deltage, opfordrer han.

- Vi glæder os som små børn. Vi kan kun opfordrer alle om at dele budskabet. Tal med naboerne, kollegaerne og alle, der kan deltage.

Mogens Balle, annoncechef.

Annonce

Eventet er en hyldest

Best of Svendborg er læsernes mulighed for at sætte fokus på de lokale aktører, der gør noget ekstra for byen og dens borgere.

Det valgte mere end 10.000 at gøre sidste år i Best of Svendborgs første fase, hvor det gælder om at indstille kandidaterne.

Da det kom til den afsluttende afstemning, gav mere end 27.000 læsere deres mening til kende.

At så mange læsere deltog, gjorde indtryk på Mogens Balle.

- Det viser, at det godt kan lade sig gøre at stå sammen, når der er noget at stå sammen om.

Han pointerer samtidig vigtigheden af at værdsætte byens aktører.

- Best of Svendborg er en hyldest til dem, der gør noget ekstra. En hyldest til de butikker, der ikke bare forventer, at kunderne kommer ind ad døren, men som gør en ekstra indsats for dem.

- Og så er det vigtigt at få fortalt, at vi har en by, som vi er stolte af og ikke mindst nogle butikker, vi er stolte af, slår Mogens Balle fast.

Han bekræfter samtidig, at Best of Svendborg fremover bliver en årlig tradition.

Annonce

Erfaringer rigere

Rom blev hverken bygget eller drukket på én dag, som Mogens Balle formulerer det. Ligeledes vil eventet Best of Svendborg også udvikle sig i takt med, at folkene bag gør sig erfaringer i at holde eventet.

Det kan i år blandt andet ses ved, at hvor der sidste år var otte kategorier, så vil der i år være 12 plus en hyldest til årets ildsjæl, forklarer Mogens Balle.

- Sidste år havde vi en overordnet kategori, der hed restauranter. Dermed konkurrerede gourmet mod takeaway, hvilket ikke var helt fair. Det har vi lært af, forklarer annoncechefen.

Læserne vil stadigvæk skulle finde frem til Svendborgs bedste restaurant. Men som noget nyt i år vil læserne også skulle kåre Svendborgs bedste fast food/take away. Derudover er antallet af nominerede justeret fra fire til fem.

Kategorien årets ildsjæl erstatter sidste års kategori årets entusiast, som Margit Lolk vandt. Navneskiftet sker for at præcisere, at vinderen af kategorien er en, der gør noget uselvisk for andre.

Mediekonsulent Thomas Fogt (th) kiggede ret skeptisk op mod himlen, der få minutter forinden havde budt på regn, da han sammen med mediekonsulent Bo W. Jensen gik ud for at besøge Svendborgs butikker. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce

Større ansvar

Det, at Best of Svendborg fejrer byen for anden gang, giver også folkene bag eventet et større ansvar, indrømmer Mogens Balle.

- Sidste år var mange med, men der var også mange, der ikke var. Mange af dem, der ikke var, har nu hørt om Best of Svendborg.

- Vi vil gerne forsøge at gøre det så nemt for alle butikker. Derfor har vi blandt andet lavet store klistermærker i år med vores indstil mig kampagne. Vi har også trykt foldere og andet materiale, vi deler ud til butikkerne, siger Mogens Balle.

Han erkender dog, at det ikke er muligt for Ugeavisen Svendborg at besøge alle butikker i Svendborg Kommune. Derfor har han en opfordring til de butikker, der ikke fik besøg af en fra Ugeavisen torsdag middag.

- Hvis nogen vil have mere materiale eller ikke har fået noget, så kom forbi avisen, hvor vi har bunker liggende, lyder opfordringen.

Annoncechef Mogens Balle kalder Best of Svendborg den største succes, han har været med til i sine mange år i annonceafdelingen. Arkivfoto: Knud Mortensen
Sidste år vandt butikken Madison statuetten for bedste shopping til hjemmet, hvilket gjorde Christina Michael glad. Det er stort, at der er nogen, der holder øje med en og går op i, hvor de shopper, fortæller hun. Foto: Rasmus Henriksen
Steffen Jensen, indehaver af tøjforretningen Hardis, fik sammen med sine kollegaer en statuette i kategorien shopping til ham. Han er både stolt og ydmyg over prisen, som var en holdindsats fra butikkens ansatte, pointerer han. Foto: Rasmus Henriksen
Christina Jensen og butikken Laundry vandt sidste år statuetten shopping til hende. Hun er meget ydmyg og samtidig stolt over skulderklappet fra kunderne. Statuetten har hun stående på skranken. Foto: Rasmus Henriksen
Butikschef Jan Fabech i tøjforretningen Nielsens havde planlagt en julefrokost samtidig med prisfesten Best of Svendborg sidste år. Den fejl begår han ikke igen, forsikrer han. Foto: Rasmus Henriksen
Der er mere materiale, hvor det kommer fra. Alle er velkommen på avisen til at hente en bunke, pointerer annoncechef Mogens Balle. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce