Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bedste Caféliv

logo best of

De nominerede i kategorien Bedste Cafeliv:

Under Uret

Under Uret og indehaver Torben Nielsen er igen blevet nomineret i Best of Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Under Uret blev åbnet tilbage i 1990'erne som en af de første rigtige cafeer i Svendborg, og med den nye ejer Jens Hansen, som overtog cafeen i 2017, er den nu igen blandt de nominerede i Best of Svendborg, hvor den populære café vandt førsteprisen og en statuette i 2019.

Under Uret har genem hele sin lange levetid været en stemningsfuld café og restaurant, hvor man både kan nyde en kop kaffe med en god veninde eller fejre fødselsdag med familien. Menukortet er fyldt med både små og større retter, lige fra burgere, en salat eller en klassisk tre retters menu. Under Uret er også blevet kendt for sin brunch til formiddag og cocktails om aftenen, hvor man også er begyndt at tilbyde dansearrangementer.

Torben Nielsen overtog Under Uret efter Helle og Jan Hansen, som nåede at stå i spidsen for cafeen i 32 år. Torben Nielsen står også bag Cafe Kræz på Gråbrødre Plads i Odense.

- Jeg har altid godt kunne lide Under Uret, som også går for at være en af de flotteste cafeer i landet, så da jeg selv åbnede, tog jeg herned for at blive inspireret, fortalte Torben Nielsen i forbindelse med overtagelsen.

Siden har han forstået at udvikle cafeen, så den igen og igen bliver nomineret til byens bedste spisested.

Gastropub Børsen

Launy Lindahl står bag Gastropub Børsen, som er i finalen i Best of Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Launy Lindahl, som siden 1984 med god hjælp fra både sin hustru og senere datteren Mette, har stået bag Gatropub Børsen, har med stor iderigdom og innovation formået at fastholde sin café som en af Svendborgs mest populære cafeer - og derfor er Gatropub Børsen igen nomineret i Best of Svendborg.

Launy Lindahl havde ønsket om at lave et værtshus, hvor billard og livemusik var i højsædet. Igennem en del år var Børsen et ølsted med højt til loftet og glade søfolk i massevis.

Efter en del år med masser af fest og glade dage kom tanken om at supplere dette med veltilberedt mad, for ønsket var at kombinere den gode stemning med mad af friske råvarer, gode vine og velsmagende cocktails. Transformationen blev succesfuld, for den mere moderne café faldt hurtigt i svendborgensernes smag.

Launy Lindahl er i sig selv en god historie, men han ynder også selv at fortælle historier, og det sker blandt i Børsens tre stuer, SS Martha, Matadorstuen og Mogensenstuen, hvor der er store billedgallerier og effekter af og fra henholdsvis filmen "SS Martha", tv-serien Matador og John Mogensen.

 - Vi elsker at fortælle den gode historie, og det har altid været et mål for os at dyrke hverdagens stjernestunder. Vi sætter en oprigtig ære i at give vores gæster en oplevelse fra start til slut, siger Launy Lindahl.

Café Svend

Luise og Anders Føns Haaber står bag børne- og familiecafeen Cafe Svend, som har opnået sin første nominering i Best of Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Cafe Svend på torvet er byens nye og lidt utraditionelle café, for her er hygge, leg og nærvær i fokus - og børn er hædersgæsterne. Her kan hele familien nemlig nyde sund mad samt drikke og samtidig opleve kvalitetstid sammen.

Café Svend prioriterer fællesskabet generationerne imellem højt, og både menukort samt service afspejler sig deraf.

​- Hos os betyder børn meget, derfor har vi afsat halvdelen af cafeen til dem. Vi har babylegetøj og boblesdyr til de allermindste. Vi har legehule, spil, div. legetøj og kreating til de lidt større. Vi har pusleplads, børneborde og stole, børnebestik, alt hvad der gør det nemt og bekvemt at være på cafe med de kære små, fortæller cafeen på sin hjemmeside.

Cafeen har løbende aktiviteter og events for børn, herunder koncerter, og hen over sommeren var der flere udendørs aktiviteter, blandt andet EM i fodbold på storskærm.

Cafe Svend har også været fortaler og initiativtager til den legeplads, som byrådet har besluttet at opsætte på torvet.

Bob's Juicebar

Bob's har tidligere været nomineret i Best of Svendborg, og her er indehaverne Sisse Bach og Trine Bjerglund med personale på vej til awardshowet i 2018. Arkivfoto: Knud Mortensen

Bob’s i Vestergade åbnede i sommeren 2014 som den første juicebar i Svendborg og har siden været en stor succes. Indehavere er stadig de to lokalkendte piger, Sisse Bach og Trine Bjerglund, som først og fremmest sælger friskpresset juice, kaffe, diverse lækre sandwichs, bruchmenuer og salater - og med årene er også smoothies blevet et stort hit.

- Vi lever jo i en tid med fokus på sundhed og kvalitet, og i den forbindelse vil mange mennesker gerne have andet end hvidt brød og cola, når de er i byen og skal spise og drikke lidt. En friskpresset juice eller en smoothie er jo proppet med vitaminer og smager samtidig fantastisk, og da vi i vores mad også tænker sundhed, er Bob’s et godt og sundt alternativ, forklarer indehaverne.

Om Bob's så kan presse en statuette ud til awardshowet, må tiden vise.

Allo Allo

Elke Sagal og Frederik Johansen, værtsparret på Café Allo Allo, nyder den øl, som ølbrygger Erik Nielsen (tv) fra Ø-bryg har lavet specielt til den franske café. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

I foråret 2020, midt i den første coronakrise, blev dørene slået op til den franskinspirerede Café Allo Allo i Gerritsgade,  men selvom cafeen fik en svær start, har den nu fået etableret sig flot i byen og har modtaget en nominering i Best of Svendborg.

Det er far og søn, Carsten og Frederik Johansen, der står bag det nye spisested sammen med deres bedre halvdele, hustruen Kirsten Johansen og kæresten Elke Sagal.

- Vi åbner en familiedrevet café og butik med et fransk touch, hvor der er fokus på økologi og bæredygtighed, forklarede Carsten Johansen ved åbningen.

Café Allo Allo adskiller sig ved, at gæsterne ikke kun kan købe franske vine og specialiteter, men også det inventar, der er i den tidligere slagterforretning og tøjbutik. Møbler, tæpper, puder – ja, selv rengøringsmidlerne er også til salg, og der indrettes tilmed en butik i cafeen med de bæredygtige og økologiske produkter.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Asiatiske kæledægger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Annonce