Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bedste Fastfood/Takeaway

logo best of

Her er de nominerede i kategorien i kategorien Bedste Fastfood/Takeaway

King of Kebab

De nye indehavere af King of Kebabb, Khaled Kassem og Mohammed Samer, overtog den populære fastfood restaurant tidligere på året fra Ekrem Basoda (i midten). Foto: Michael Thorbjørnsen

Sydfyns ukronede kebabkonge, Ekrem Basoda, solgte i foråret King of Kebab i Gåsetræde i Svendborg,  men de to nye indehavere har flot taget tråden op, da de af kunderne har fået en nominering i Best of Svendborg.

Nye indehavere er venneparret Khaled Kassem og Mohammed Samer, begge 27 år og fra Syrien, hvorfra de flygtede fra borgerkrigen i 2014 og kom til Danmark og Svendborg.

De har ikke lavet de store ændringer i King of Kebab, som derfor er fortsat stort set uændret.

- Dog vil vi udvide menukortet til også at omfatte et par syriske specialiteter som humus og falafel, ligesom vi opgraderer burgerne, så de bliver helt hjemmelavede med eget og krydret kød, fortalte Khaled Kassem ved overtagelsen.

Sushi Stuen

Xiuyu Lin, indehaver af Sushi Stuen, til Best of Svendborg i 2018 med en af sine ansatte. Arkivfoto

I 2015 blev det historiske Løve Apotek på torvet i Svendborg forvandlet til Sushi Stuen, hvor indehaver Xiuyu Lin siden har haft succes med sit koncept med uramaki, nigiri, sashimi, futomaki, gunkan og andre lækre sushiretter.

- Vi har mange trofaste kunder, og vi har haft travlt, siden vi startede, fortæller Xiuyu Lin, som tidligere (fra 2011-2015) serverede sushi fra lokaler i Møllergade.

- Siden vi kom til Svendborg, har vi arbejdet hårdt for at bevare vores høje kvalitet. Med hjælp fra vores trofaste kunder har vi kunnet optimere vores sushi og tilpasset den til svendborgensernes smag, som det fortælles på Sushi Stuens hjemmeside.

Sushi-restauranten er især blevet kendt for sit "all you can eat koncept".

- For at sikre, at kvaliteten af vores fisk altid er i top, har vi et tæt samarbejde med vores fiskeleverandører. Desuden sørger vores køkkenchef personligt for at udvælge lokale råvarer af bedste kvalitet, forklares det videre på hjemmesiden.

LUX Kebab

Veysel og Ridvan Akinci står bag Lux Kebab, som er indstillet til en statuette i Best of Svendborg. Foto: Michael Thorbjørnsen

Brødrene Veysel og Ridvan Akinci købte i februar 2021 Lux Kebab af deres onkel, og de to unge mænd må have gjort indtryk blandt kunderne, for fastfood-restauranten på Centrumpladsen er for første gang indstillet til en statuette i Best of Svendborg.

- Vi har også fået en flot start, og vi ser næsten hver dag nye kunder i Lux Kebab, så det går kun den rigtige vej, fortæller Veysel Akinci.

Han er uddannet indenfor VVS, mens broderen har en uddannelse som tømrer. Nu er færdighederne dog lagt til side til fordel for fastfood, som brødrene også har en del erfaring i.

Deres far stod således i en årrække bag et pizzeria i Ullerslev, hvor de to drenge ofte hjalp til, ligesom de også har hjulpet onklen i Lux Kebab, hvor der serveres både kebab i forskellige varianter, pizza, baguettes og andet fastfood.

Cafe Panino

Maryam og Mohsen, værtsparret på Cafe Panino, er tre gange blevet hædret af take away-portalen Hungry.dk. Nu håber parret på ny hæder i Best of Svendborg. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Rygtet siger, at nogle af de bedste pizzaer i Svendborg laves og serveres i Cafe Panino, som åbnede i 2016 i Møllergade 109 (ved Føtex). Noget er der måske om snakken, for den hyggelige fastfood-restaurant er af kunderne igen nomineret i Best of Svendborg.

Indehaverparret er Maryam og Mohsen, der begge stammer fra Iran. Panino er det italienske ord for sandwich, og cafeen har da også en forkærlighed for støvlelandets mad, hvor pizza altså er specialet.

Cafe Panino har i øvrigt før vundet priser. Hele tre gange har man således fået prisen som årets bedste take away-restaurant i Svendborg i en konkurrence på den landsdækkende take away-portal Hungry.dk - her var det kunderne, der stemte Cafe Panino ind på førstepladsen.

Kunderne havde bedømt Cafe Panino ud fra kvaliteten af maden samt leveringstid.

- Vi synes selv, vi gør et godt stykke arbejde, men man bliver selvfølgelig ekstra glad, når man får kundernes anerkendelse sort på hvidt, fortæller Mohsen Karimi, som nu går efter en god placering i Best of Svendborg.

Appetito

Appetito ved Holger og Tina Dyrbye er igen nomineret i Best of Svendborg, som de også tidligere har vundet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Precedente vincitore della Best of Svendborg.

Sådan kan introduktionen af Appetito lyde på syngende italiensk, for den italienske købmand er tidligere vinder af Best of Svendborg, da man i 2019 vandt statuetten i kategorien "Bedste Specialbutik" - nu er man også nomineret i kategorien "Bedste Fastfood/Takeaway, da 60 procent af omsætningen udgøres af mad ud af huset, hvilket mange kunder sætter pris på.

Indehavere er stadig ægteparret Tina og Holger Dyrbye, som åbnede Appetito på Marievej og flyttede til den nuværende placering i Tinghusgade i 2018.

Parret har dog besluttet at sælge forretningen, men på falderebet kan Tina og Holger Dyrbye altså nå at vinde endnu en statuette i Best of Svendborg.

- Det er noget med, at vi nu har haft forretningen i 14 år, og hvis vi skal prøve noget andet, inden vi skal på pension, så er det nu, begrunder Tina Dyrbye salgstankerne. Hun er selv 55 år, mens hendes mand er seks år ældre.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Asiatiske kæledægger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Annonce