Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bedste Kulturoplevelse

logo best of

De nominerede til Bedste Kulturoplevelse

5700 Summer

Signe Svendsen spillede i SAK's have til 5700 Summer. Og det trak også publikum til. Foto: Knud Mortensen

5700 Summer er vel det tætteste, man kommer på Svendborgs egen musikfestival. I år var det anden gange, festivalen og foreningen bag - foreningen Små Armbevægelser - med rund hånd hældte musik ud over Svendborg på små og større scener rundt om i byen.

I år kunne de omkring 15.000, der løste billet til koncerterne, blandt andet opleve Loveshop, D.A.D., Patina, Dizzy Mizz Lizzy og mange mange flere.

Mange af navnene ville Små Armbevægelser dog ikke selv tage æren for at have fået til byen. Foreningen havde nemlig i år indgået et samarbejde med Kammerateriet og Svendborg Jazzfestival for samlet at løfte det Svendborgensiske kulturliv.

- I år skulle det ikke gå så hurtigt som sidste år, så derfor kunne vi samarbejde med Sommer på Værftet og Svendborg Jazz Festival. Det gør, at vi kan få mere ud af det, og for mig er det også et bevis på, at vi i Svendborg samarbejder for et fælles kulturliv, fortæller Jasper Gramkow.

Kammerateriet

Kammerateriet er igen nomineret til en pris i Best of Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

I løbet af foråret annoncerede medejer af Kammerateriet på Frederiksøen Lasse Bekker, at han og makkeren Rune Kruse havde besluttet sig for at give coronaen baghjul. Det skulle nemlig med et brag markeres, at sommeren var på vej, og at man snart igen kunne mødes i større grupper efter de mange restriktioner.

Det var i grove træk hovedtanken bag Kammerateriets Sommer på Værftet, der over 50 dage i løbet af sommeren præsenterede en bred blanding af koncerter, filmforestillinger og EM-fodboldkampe på storskærm.

Startskuddet lød 4. juni, hvor også renoveringen af Frederiksøen var færdig, og der var arrangementer på havnen hver dag til og med 24. juli.

- Tanken bag det var, at vi med et ret stort tryk, ville lave en kæmpemæssig fest på Frederiksøen. Både for at råbe højt om, at vi var genåbnet, men også for at markere, at Frederiksøen efter måneder med byggeri nu er blevet sat så fin i stand, forklarer Lasse Bekker.

Arrangementerne faldt i så god jord hos publikum, som har kvitteret med en nominering i Best of Svendborg.

Jesper Stig Andersen - Delle

Delle er ikke nomineret, men det er derimod Jesper Stig Andersen, som utrætteligt har filmet og fortalt om øresvinets gøren og laden i Svendborgsund. Foto: Jesper Stig Andersen

Hop .... PLASK! Øresvinet Delle er over de seneste halvandet år blevet en af Svendborgs helt store turistattraktioner, som mange kommer kørende langvejsfra for at få et glimt af det grå havpattedyr, der har valgt at slå sig ned i Svendborgsund.

Og det er i høj grad lokale Jesper Stig Andersens fortjeneste, at rampelyset er blevet rettet mod Delle.

Jesper Stig Andersen har med blandt andet sin Facebookside løbende fortalt om sine møder med Delle ude på bølgerne, når han har været ude på sit paddleboard, og optaget adskillige imponerende filmbidder med den legesyge Delle i fri dressur, ligesom han er manden bag en infostander på havnen om netop Delle.

Spørgsmålet er så om Jesper Stig Andersen tager et par sild eller andre godbidder med ud på vandet til Delle, hvis han vinder prisen i Best of Svendborg.

Harders

 Harders i Ribers Gård er blevet nomineret på baggrund af kulturhusets mangeartede tilbud. Arkivfoto

Svendborgs musiske maskinrum og musikalske motor Harders, er også nomineret som årets Bedste Kulturoplevelse.

Spillestedet Harders åbnede tilbage i 2003 og er Harders er en del af kulturoasen Ribergård i Møllergade i Svendborg. Spillestedet blev etableret ved hjælp af en masse frivillige og drives også i dag i høj grad med frivillig arbejdskraft, men uden det går ud over den professionelle afvikling af de mange koncerter.

Spillestedet Harders har sommeren igennem holdt koncertfanen højt og leveret store musikoplevelser til Svendborg.

Og så har spillestedet netop i år søsat en stor udviklingsplan, der skal gøre Ribers Gård til et sydfynsk kraftcenter for musikbranchen, der skal trække endnu mere aktivitet og udvikling til de historiske rammer i Møllergade.

Borgerforeningen Svendborg Teater

Borgerforeningen Svendborg Teater er et moderne kulturhus i historiske rammer. Foto: Knud Mortensen

2021 var et stort år for to af Svendborgs største kulturinstitutioner, Svendborg Teater og Borgerforeningen, som formelt smeltede sammen til én, samlet størrelse med navnet Borgerforeningen Svendborg Teater.

Det skete for at undgå forvirring og for at strømline et allerede tæt samarbejde. Og fusionen kunne ses og mærkes på alle planer med både nyt logo, grafisk udtryk og de administrative pligter samlet under én paraply.

Borgerforeningen Svendborg Teater er et moderne kulturhus i historiske rammer. Et kulturelt kraftcenter for borgere, foreninger og virksomheder fra hele Sydfyn. Og foreningen præsenterer en bred vifte af koncerter og arrangementer for alle aldersgrupper: børn, unge, voksne, ældre og familier.

Kulturinstitutionen er et åbent og imødekommende samlingssted for Svendborg Kommunes borgere, foreninger og erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Asiatiske kæledægger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Annonce