Annonce
Ugeavisen Svendborg

Best of Svendborg hylder de ekstraordinære indsatser

Appetito vandt i 2019 prisen for Bedste Specialforretning, og det gav anledning til glæde og selfies. Foto: Katrine Becher Damkjær

I forrige uge havde vi her i Ugeavisen Svendborg et par artikler, der fortalte om endnu en fremragende sommer i Svendborg, når det gælder antallet af turister, mængden af kulturelle tilbud samt omsætning i byens forretninger og spisesteder.

Det har ganske enkelt været en outstanding sommer, og hvilket afsæt er det ikke for nu at finde, kåre og fejre de personer, butikker samt spisesteder, som i årets løb har bemærket sig med ekstraordinære indsatser?

Det er med andre ord blevet tid til Best of Svendborg 2021- og vi har brug for din hjælp.

Annonce

Det er nemlig dig, kære læser, der er med til at bestemme, hvilke butikker og virksomheder, der skal indstilles som kandidater til Best of Svendborg. Ligesom du kan være med til at afgøre, hvem der i sidste ende skal vinde prisen i en eller flere af de forskellige kategorier.

Appetito vandt i 2019 prisen for Bedste Specialforretning, og det gav anledning til glæde og selfies. Foto: Katrine Becher Damkjær

Første år med Best of Svendborg i 2018 var der ni kategorier, i 2019 blev det forhøjet til 13, og i år er der igen 13 kategorier, heraf flere nye, som du kan læse mere om på de næste sider.

Best of Svendborg blev lagt ned i 2020 på grund af covid-19, men eventen, som hylder den lokale detailhandel og kulturlivet, rejser sig nu i et større format end tidligere.

Vi har her på Ugeavisen Svendborg, som nu for tredje gang står som arrangør af  Best of Svendborg, brugt året konstruktivt og på at planlægge en udvidet udgave af Best of Svendborg, men det skyldes ikke bare aflysningen sidste år, men også det faktum, at Best of Svendborg i sine to første udgaver blev så store succeser, at vi er blevet nødt til at udvide rammerne.

Best of Svendborg er også følelser. Her kniber Victor Jonas Møller en tåre, efter at han blev kåret til årets ildsjæl for sit frivillige arbejde og betydning for skatermiljøet i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Den største ændring er lokationen for den store og festlige prisfest, som afslutter hele kampagnen, og hvor de endelige vindere får deres statuetter overrakt.

I 2018 og 2019 foregik prisfesten på Hotel Svendborg, hvilket fungerede helt upåklageligt, men her havde vi ikke plads til alle de nominerede, inviterede gæster samt de af Ugeavisen Svendborgs mange læsere, som gerne ville være med.

En anden nyhed er en ekstraordinær pris, som hylder personer eller et initiativ, som under pandemien stod bag et tiltag, som glædede mange og løftede Svendborg i en svær periode.

Fra klummen

Nu har vi lavet en aftale med Svendborg Teater og Borgerforeningen, som lørdag den 20. november huser prisfesten. Det betyder, at vi i år, hvis der altså ikke kommer nye restriktioner, kan invitere næsten dobbelt så mange gæster, hvilket blandt andet skal komme læserne til gode.

Da Svendborg Teater har en stor scene, er det også blevet muligt at udvide selve underholdningsdelen, og her har vi allerede den første aftale i hus. Sanne Salomonsen, hele Danmarks rockmamma, har således takket ja til at træde op, mens andre navne og indslag er under overvejelse.

Best of Svendborg 2019 - alle vinderne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

En anden nyhed er en ekstraordinær pris, som hylder personer eller et initiativ, som under pandemien stod bag et tiltag, som glædede mange og løftede Svendborg i en svær periode. Det er Svendborg Kommune og Ugeavisen Svendborg, som står bag prisen på 30.000 kroner til vinderen, som dog ikke får lov til at beholde pengene selv, men hun eller han kan give beløbet videre til et velgørende formål efter eget ønske.

Du kan være med til at finde kandidater til prisen, og du kan læse mere om denne særpris i vores forklaringer vedrørende kategorierne på de næste sider, hvor du også får et overblik over, hvordan Best of Svendborg kommer til at forløbe. Og vi vil selvfølgelig stort set hver uge frem til den 20. november her i Ugeavisen Svendborg følge kampagnen tæt.

Din første opgave, fra og med onsdag den 8. september og ti dage frem, bliver at nominere din favorit i kategorierne, herefter følger en afstemning blandt de nominerede i hver kategori, og her er det også dig, som med din stemme kan være med til at afgøre, hvem der skal vinde de eftertragtede statuetter.

Vi er som samfund først lige ved at finde tilbage til en eller anden form for normalitet efter pandemien, der endnu ikke helt har sluppet sit tag i os. Under nedlukningerne og med restriktionerne er meget liv foregået online og vil fortsat gøre det. Lige fra undervisning i skolen til møder på arbejdspladsen samt indkøb af stort og småt. Men vi må ikke glemme at bruge de lokale butikker og virksomheder, hvis de også skal være der for os i morgen. Og dagen derpå.

Derfor håber vi, at du vil være med til at give et skulderklap og hylde de, der gør en forskel. Og husk, at det kan være din stemme, som afgør, hvem der løber med en af de eftertragtede statuetter og titlen som Best of Svendborg 2021.

Best of Svendborg er ikke Ugeavisen Svendborgs hyldest til kultur- og handelslivet. Det er din. Det er dig som kunde og bruger, der får mulighed for først at indstille og siden stemme din favorit helt til tops, og vi håber du har lyst til at være med.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Så er der igen liv på teatret

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny forretning i Gerritsgade: June UND Mads åbner butik med livsstil

Ugeavisen Svendborg

Match-making mellem ledige seniorer og virksomheder

Ugeavisen Svendborg

Kulturelt Samråd opløser sig selv: - Der er ikke længere brug for et fælles organ til at tale kulturens sag

Ugeavisen Svendborg

Nikolaj spildte seks skoleår

Ugeavisen Svendborg

AOF står klar med hjælp til ord- og talblinde

Ugeavisen Svendborg

Foredrag om Kina i fortiden, nutiden og fremtiden

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost forfatter gæster Thurø

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Punkere og protestsangere

Ugeavisen Svendborg

Stor festival til Svendborg: 50 fortællere klar til at fortælle

Ugeavisen Svendborg

Mød de sydfynske klimafamilier

Ugeavisen Svendborg

Alligator Gumbo spiller på Harders

Ugeavisen Svendborg

Nye behandlere til Tåsinge

Ugeavisen Svendborg

Vind billetter til koncert med ABBA-musik

Ugeavisen Svendborg

Kan du hjælpe?: Søfartsmuseum søger gamle billeder af kongeskibet Dannebrog

Ugeavisen Svendborg

Nu begynder de maritime foredrag i Svendborg: Overlæge kickstarter sæsonen

Ugeavisen Svendborg

Kom til dyrenes dag i Maxi Zoo

Ugeavisen Svendborg

De vandt billetter til koncert med Ginne Marker

Ugeavisen Svendborg

Se film om og fra det gamle Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Gigtforeningen inviterer på gåtur: Tag en travefælle under armen

Ugeavisen Svendborg

Brandes illustrerer Lagerlöf

Ugeavisen Svendborg

Søndagsblues med Perry Stenbäck og Uffe Steen

Annonce