Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biblioteket åbner i næste uge, men alt er ikke som før

Svendborg Bibliotek genåbner,, men man må ikke opholde sig i små og store grupper på biblioteket, hvor der også er andre restriktioner. Arkivfoto
Nu kan du igen gå på biblioteket for at låne og aflevere materialer. Åbningstiden er udvidet, men biblioteket som vi kender det, er stadig lukket lidt endnu.
Annonce

Svendborg: Danmark åbner gradvis op efter Corona. På Svendborg Bibliotek glæder man sig og skyder genåbningen i gang med at holde længe åbent på Hovedbiblioteket mandag, tirsdag og onsdag før Kr. Himmelfart. Landets biblioteker må have åbent, når der er personale tilstede og derfor holder bibliotekerne alene åbent i den betjente åbningstid, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

De første dages udvidede åbningstid giver besøgende mulighed for at fordele sig ud over dagens timer og gør det dermed nemmere for biblioteket at opretholde de fortsatte krav om at holde afstand.

Men ikke alt er, som det plejer at være på det genåbnede bibliotek. Faktisk er det meste helt anderledes.

Annonce

Bib kan ikke bruges som møde- og opholdssted

"Vi mødes på biblioteket". Sådan har rigtig mange svendborgensere sagt til hinanden og efterfølgende mødtes til sprogtræning, IT-hjælp, læseklubmøde, strikkecafé eller diverse andre arrangementer på lokalområdets seks biblioteker.

Bibliotekets rum er til hverdag også stedet, hvor mennesker mødes tilfældigt og spontane samtaler opstår. Det er her, mange går hen og læser dagens avis, surfer på nettet eller printer skoleopgaver og lejlighedssange. For mange af oplandets børnefamilier er det også en naturlig del af hverdagen at lægge vejen forbi til en hyggestund i Børnebiblioteket. Men det er stadig ikke rigtig hverdag endnu, fortæller Nanna Ask, de lokale bibliotekers koordinator for kommunikation og formidling.

- På Svendborg Bibliotek glæder personalet sig til, igen en dag kan lægge hus til samvær, pusterum, tænkepauser og hyggestunder. Men indtil videre er bibliotekerne alene åbent for betjening i forbindelse med udlån og aflevering, forklarer hun i pressemeddelelsen

Mens vi venter på mere, er bibliotekets opfordring til lånerne følgende:

Gå på biblioteket alene - lad familien, studiekammeraten og læseklubben blive hjemme.

Reserver dine materialer hjemmefra. Du kan enten reservere via svendborgbibliotek.dk eller over telefonen. Afhent dine materialer i ekspeditionen.

Møder du nogen du kender, er det dejligt, men slå jer ned og snak med hinanden udenfor i haven.

Annonce

Ingen avislæsning og printer

Bibliotekets IT-område vil fortsat være lukket og muligheden for at benytte vores computere vil være begrænset til at søge i bibliotekets materialer. Har du brug for hjælp til at bruge vores digitale tilbud, f.eks lydbøger, film eller videnskabelige artikler, så ring til os.

Det er ikke muligt at benytte bibliotekets printer under genåbningen. Har du ikke en printer derhjemme, så benyt en copy shop med online service eller et af byens trykkerier.

Til hverdag er hovedbibliotekets avislæsesal fuld af folk, der benytter tilbuddet om at orientere sig i udvalget af danske aviser i fred og ro. Udenlandske aviser kan stadig tilgås via tjenesten Pressreader på bibliotekets hjemmeside, men læsning af dansksprogede, trykte aviser på biblioteket er ikke muligt under genåbningen.

Hovedbiblioteket har åbent mandag d. 18., tirsdag d. 19. og onsdag d. 20. maj fra 8-20. Fredag d. 22. maj fra 8-17.

Herefter almindelige åbningstider for Hovedbiblioteket

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce