Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bjerreby Vandværk kører igen: - Vi leverer eget rent vand

Bestyrelsesmedlem Nicolai Skødt, her med sin datter, og formand for Bjerreby Vandværk Ole Jørgensen har været de ledende kræfter bag den nye kildeplads, som er koblet til Bjerreby Vandværk via en ca. 1400 meter lang råvandsledning. Privatfoto
Bjerreby Vandværk jubler over at kunne levere eget vand igen. De blev lukket ned primo marts sidste år, men nu flyder vandet igen.

Svendborg - Bjerreby Vandværk leverer igen eget rent vand, skriver Bjerreby Vandværk i en pressemeddelelse.

Det er nu godt et år siden, at Bjerreby Vandværk blev lukket ned af en pesticidforurening. Siden er en ny kildeplads taget i brug, så nu kan vandet leveres til forbrugerne igen.

Selvom ingen har måtte undvære vand, så jubler folkene i vandværket, fortæller formand Ole Jørgensen.

- Ingen af vores forbrugere har dog undværet vand i perioden idet levering, takket været en beslutning om udbygning af ledningsnettet, er sket fra nabovandværkerne, fortæller Ole Jørgensen, formand for Bjerreby Vandværk.

- Vi er nu stort set selvforsynende, men vi forventer alligevel, at en mindre del af vores levering kommer fra nabovandværkerne, som vi har et rigtig godt samarbejde med.

Ole Jørgensen fortæller, at den nye kilde burde være være tilstrækkelig til at bistå nabovandværker, men at nettet mellem dem vil blive beholdt, som en forsikring.

- Det har været store og økonomisk krævende beslutninger som en enig bestyrelse i Bjerreby Vandværk har truffet omkring udbygning af ledningsnet samt ny kildeplads, fortsætter vandværket i deres mail.

Udover at Bjerreby Vandværk igen kan levere eget vandt, så jubler det også over pengepungen. Med et favorabelt lån fra Kommunekredit og en god opsparing af indtægter, så står nedlukningen ikke og truer virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce