Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bliv klogere på naturen på ny Outdoorlinje

Karl-Emil Krogh-Nielsen og lærer Anna-Katrine Strøjer Vestergård i gang med at sætte en bivuak op i skoven, der ligger lige ved siden af Stokkebækskolen. Pr-foto
Karl-Emil går på i 6. klasse på Stokkebækskolen i Gudme. Han vil rigtig gerne gå på Outdoorlinjen, når den bliver oprettet for 7. klasserne næste skoleår. Naturen giver teorien virkelighed, tid til fordybelse og klasselokalet er uden vægge og højt til loftet.

Svendborg: Presenningen foldes ud. Karl-Emil Krogh-Nielsen ved, hvad han gør og har en klar plan for, hvordan den her bivuak skal slås op. Han har styr på snorene, og hvilke træer der passer godt til opgaven. Den skal være klar hurtigst muligt. Læreren tager tid.

Det er bare en af opgaverne 6. klasse på Stokkebækskolen bliver udsat for. Eleverne får en smagsprøve på den nye Outdoorlinje for at se, om det er noget for dem. Efter sommerferien åbner skolen en helt ny linje i udskolingen. Alle interesserede kan søge ind i 7. klasse på den nye Outdoorlinje.

- Jeg er ikke så meget til at sidde i et klasselokale. Jeg elsker at være udenfor, fortæller Karl-Emil Krogh-Nielsen fra 6.a, der allerede har skrevet sin ansøgning.

Annonce

Udover bivuak-opsætning på tid, så skulle eleverne skyde med bue og pil, finde vej med kort og kompas og skrive digte ved Gudme sø.

- Det var rigtig sjovt. Vi skulle samarbejde en masse, og så var det mere praktisk. Det kan jeg godt lide. På den måde har jeg tingene i hænderne. Det er lettere at forstå end kun at have det inde i hovedet, mener Karl-Emil Krogh-Nielsen.

Corona har åbnet vores øjne for naturen

De kommende elever på Outdoorlinjen skal være udenfor to hele dage om ugen. Ideen til en udskolingslinje med fokus på naturen kom under de første corona-nedlukninger. Her blev skolen tvunget til ofte at samle børnene udenfor.

- Det havde vi rigtig gode erfaringer med. Vi oplevede, at naturen gjorde noget særligt ved eleverne. Det gjorde noget for sammenholdet og den dynamik, der kommer, når vi fx gik i skoven. Og så talte vi om, om vi ikke skulle gøre det noget mere. Vi bor jo her med nem adgang til skov, strand og søen, siger Anna-Katrine Strøjer Vestergård, der er en af de lærere, der skal undervise på Outdoorlinjen.

Karl-Emil Krogh-Nielsen og resten af 6.a på Stokkebækskolen prøver, hvordan det vil være på Outdoorlinjen. Her er eleverne i fuld gang med en samarbejdsøvelse i kajak på Sejlcentret i Thurøbund. Pr-foto

Tre af kollegerne har været på DGI's friluftsinstruktøruddannelse i København for at blive certificeret til for eksempel at klatre i træer, lejrliv, samt sejle i kajak – alt sammen med eleverne.

- I det hele taget skulle vi lære mere om udendørspædagogik og læring. At gå fra klasserumsledelse til uderumsledelse. Samtidig med at vi skal lave skole til forskellige børn. Nogle har måske en spejderbaggrund, andre kommer med en interesse for adventure som fx mountainbike, og så kan der også være elever som brænder for naturen med mere klima- og miljøbevidste briller,” mener Anna-Katrine Strøjer Vestergård.

- Det at være ude kan give mange fag et andet ben at stå på. Skolen er ofte lange dage og børn på stole. Og fritiden er fuld af iPad og Netflix. Jeg mener, vi har en opgave i at vise, at man også kan lære udenfor. Det giver kloge, sunde og glade elever.

Infomøder om de fire linjer

Verdenslinjen på Rantzausmindeskole

www.rantzausmindeskole.dk/verdenslinjen

Informationsmøde den 11.januar

Outdoorlinjen på Stokkebækskolen

www.outdoorlinjen.dk

Informationsmøde den 12. januar

Sciencelinjen på Tåsinge Skolen

www.sciencelinjen.dk

Informationsmøde den 13. januar

Sportsklassen på Nymarkskolen

www.svendborgelite.dk

Informationsmøde den 17. januar

Ansøgningsfrist for alle klasser er den 4. februar 2022.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce