Annonce
Ugeavisen Svendborg

Bliv klogere på Rom

Pantheon er Roms mest velbevarede antikke bygning, opført omkring år 120 under kejser Hadrian.
Svendborg Folkeuniversitet inviterer til foredrag om Roms historie
Annonce

Svendborg: Mange danskere rejser hvert år til Rom. En af de ting, der gør et besøg i Rom spændende, er de mange spor, der er i byen fra forskellige historiske perioder. Det kan man blive klogere på ved det næste foredrag i Svendborg Folkeuniversitet tirsdag d. 22. oktober kl. 19 på Professionshøjskolen UCL, Klostervænget 4, Svendborg.

Aftenens foredragsholder er lektor ved SDU, Jesper Majbom Madsen. Han er medforfatter til den anmelderroste bog "Evighedernes by Rom", som fortæller Roms dybt fascinerende historie: Hvordan har de historiske og politiske strømninger skabt byen, og hvordan har forskellige tiders magthavere formet og omformet den.

Emnet for aftenens forelæsning, som arrangeres i samarbejde med AOF, er det antikke Rom med fokus på Augustus’ og senere romerske kejseres byggeprogrammer og de mange spor, de har efterladt sig, og som stadig er synlige i Rom.

Annonce

Fra tyran til landsfader

Augustus gik sejrrig ud af de langvarige borgerkrige, som fulgte efter mordet på Cæsar. Augustus vandt krigen, men stod tilbage med en ødelagt by, et splittet imperium og resterne af en politiske elite, som på den ene side var krigstræt og urolig for fremtiden, men også stadig umådelig politisk selvbevidst og ambitiøs.

Jesper Maibom, lektor ved SDU, fortæller om Rom ved et foredrag den 22. oktober. Pr-foto

Foredragsholderen vil i løbet af foredraget se på, hvordan Augustus lykkedes med at vinde ikke bare krigen men især freden, og hvordan han undergik forvandlingen fra tyran og krigsherre til romernes ubestridte landsfader.

Et vigtigt element i den proces var genopbygningen af Roms byrum, hvor Augustus’ selviscenesættelse som romernes befrier ikke mindst fremmanes gennem et ambitiøst byggeprogram, som stadig er synligt den dag i dag.

For at leve op til coronarestriktioner vil alle sidde med god afstand i auditoriet, hvor foredraget afholdes. Der er plads til 50 tilhørere, og der bookes billet og betales via Svendborg Folkeuniversitets hjemmeside www.svendborgfolkeuniversitet.dk.

Hvis der inden foredragets afholdelse sker ændringer i reglerne vedr. restriktioner, vil det blive oplyst på hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce