Annonce
Ugeavisen Svendborg

Boligsalget i top i 2020: 20 procent flere hjem solgt i Svendborg Kommune

Der har været godt gang i boligsalget i Svendborg i 2020. Foto: Palle Peter Skov/Home
Der var over 900 bolighandler i Svendborg kommune i 2020, men hverken Mark Kirk Mahler fra Home Svendborg eller Lasse Arendt fra Nybolig Svendborg forventer nyt rekordår.
Annonce

Svendborg: 2020 var et ekstraordinært år for boligmarkedet i Svendborg. Over 900 handler i Svendborg, taler deres tydelige sprog. Det 20 procent flere end sidste år.

Boligsalget er dermed over det ellers ganske fine boligsalg i 2019, viser opgørelsen fra ejendomsmæglerkæden Home på basis af tal fra Boligsiden. Tallene indeholder alle typer handler, altså både villaer og rækkehuse, lejligheder, sommerhuse samt byggegrunde.

Mark Kirk Mahler, indehaver og ejendomsmægler fra Home Svendborg bekræfter i en pressemeddelelse, at det har været et særdeles travlt år for boligsalget i forretningen.

- Heldigvis kan man tilføje, for det har holdt gang i det lokale erhvervsliv og måske også holdt humøret lidt oppe hos mange, fordi det nye hjem har været omdrejningspunkt i en periode med udfordrende coronatid.

Annonce

Købere fra de større byer

Ifølge Mark Kirk Mahler, så oplever Sydfyn stadig en stor søgning fra de større byer, hvor mange af køberne kommer fra.

- Selvom priserne i Svendborg Kommune det seneste år er steget med ca. 10 procent, og mange svendborgensere mener, at priserne nu er høje, så oplever vi faktisk, at køberne stadig synes, at de får meget for penge sammenlignet med for eksempel Odense. Derfor vælge mange at søge efter deres nye bolig her på Sydfyn.

Mark Kirk Mahler fra Home Svendborg forventer, at der forsat er plads til prisstigninger på boliger i Svendborg. Pr-foto

- Derfor forventer vi, at der forsat er plads til prisstigninger i Svendborg. Endvidere oplever vi ofte, at der kan være flere købere til samme bolig, grundet det meget lave udbud at boliger i Svendborg, og det vil tillige være med til at presse priserne op, hvis det forsætter.

Køberne er fortsat meget aktive, selv om kalenderen siger januar.

- Men udvalget er dykket en del, så der mangler flere boliger at vælge imellem, siger Mark Kirk Mahler.

Han opfordrer derfor til, at endnu flere går videre med salgsplanerne allerede nu, hvis de ønsker at sælge boligen i løbet af de kommende år.

Homes køberbarometer viser, at mange danskere har købsplaner de kommende måneder. Hele 15 procent svarer i en ny undersøgelse fra YouGov for Home, at de er eller skal på jagt efter en bolig. Det er flere end for tre måneder siden.

På landsplan er fremgangen i salget på 22 procent til over 107.000, viser ejendomsmæglerbranchens tal fra Boligsiden.

Annonce

Hype om sommerhuse

Også hos Nybolig har man mærket det overvældende boligsalg, men Lasse Arendt, ejendomsmægler og medindehaver, tror umiddelbart ikke, at der vil blive slået ny salgsrekorder i 2021.

- Alt afhænger af, hvor hurtigt vi kan komme coronaen til livs og genåbne samfundet igen, og den slags skal man nok være varsom med at spå om. Men vi kan se, at udbuddet på landsplan er meget lavt, og så længe at der ikke kommer markant flere nye boliger til salg, vil det være vanskeligt igen at nå op på det imponerende boligsalg, vi så  i 2020, men vi håber selvfølgelig, at tingene udvikler sig mod prognoserne, som de gjorde i år, siger Lasse Arendt i en pressemeddelelse.


Selvom priserne i Svendborg Kommune det seneste år er steget med ca. 10 procent, og mange svendborgensere mener, at priserne nu er høje, så oplever vi faktisk, at køberne stadig synes, at de får meget for penge sammenlignet med for eksempel Odense.

Mark Kirk Mahler


Der er som nævnt lige nu historisk få boliger til salg, men ifølge ny befolkningsundersøgelse er forventningen, at boligudbuddet vil stige i 2021.

- Ingen kan med sikkerhed vide, hvad der kommer til at ske, men at mange har forventninger om et højere boligudbud, er et aldeles positivt signal at tage med ind i det nye år, hvor der i den grad ef brug for flere boliger at vælge imellem for de, som er i markedet for at finde en ny bolig, understreger Lasse Arendt.

Annonce

Forudsigelig økonomi

Hvis boligudbuddet mod forventning skulle falde yderligere, kan det betyde, at det bliver endnu mere vanskeligt at træde ind på boligmarkedet.

Lasse Arendt, Nybolig Svendborg, fortæller, at der lige nu er forholdsvis få boliger til salg, men han forventer og håber, at boligudbuddet vil stige i 2021. Pr-foto

- Når udbuddet falder, har priserne det med at stige, og er man for eksempel nyetableret familie eller i det hele taget på et stramt budget, betyder det uheldigvis, at mulighederne for at finde en passende ejerbolig begrænses. Så vi håber, at flere får mod til at sætte til salg i henover foråret, opfordrer Lasse Arendt.

Nyboligs egen forventning afhænger af tidspunktet for, hvornår vaccinen er fuldt implementeret.

- En stopper for at sætte til salg og skifte bolig er selvfølgelig sikkerhed for en forudsigelig økonomi, og her skal vi nok et stykke ind i foråret, før den sikkerhed er der igen. Mange har mistet deres job og deres omsætning i virksomhederne, og på det grundlag kan det være forbundet med en vis risiko at skifte bolig, men jeg synes, der på trods af den alvorlige situation, vi står i lige nu, bør være grundlag for, at vi i 2021 kommer tilbage til normaltilsande igen og får øget boligudbuddet, siger Lasse Arendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce