Annonce
Ugeavisen Svendborg

Brug byen som klasseværelse: På cykel eller gåben rundt i historien

Anna Kirstine Jensen, Svendborgs første kvindelige skibsreder. Foto: Svendborg Museum
Med "På cykel gennem kvindehistorien" tilbyder Svendborg Museum nu fire gratis og corona-venlige undervisningsforløb.

Svendborg: Svendborg Museum tilbyder nu et nyt, gratis og corona-venligt undervisningsmateriale, hvor elever og lærer bruger byen som klasseværelse.

- Udendørs undervisning kan noget helt særligt. Det viser nemlig eleverne, at historien ikke kun er noget, der er sket i en bog, men lige midt i deres egen by, begrunder museet i en pressemeddelelse.

Takket være støtte fra Slot- og Kulturstyrelsens Genstartspulje har Svendborg Museum i samarbejde med Trafik i Børnehøjde senest udviklet undervisningsmaterialet "På cykel gennem kvindehistorien". Her kommer elever fra mellemtrin og udskoling på cykeltur gennem kvindehistorien i Svendborg og møder kvindeskæbner fra samfundets højeste og laveste lag.

Annonce

- Med dette nye formidlingstiltag bruger vi kvindehistorie til at forstå nye sider af byens historie. I materialet fortæller vi kvindehistorie både oppefra og nedefra. Det gælder for eksempel historien om Anna Kirstine Jensen, byens første kvindelige skibsreder, sømandskonerne og sømandsenkerne, der hutlede sig igennem, og Nielsine Nielsen, Danmarks første kvindelige læge, fortæller Nils Valdersdorf Jensen, afdelingsleder og museumsinspektør på Svendborg Museum.

Ruten til "På cykel gennem kvindehistorien". Kort: Svendborg Museum

Både baggrundsviden, lærervejledning og opgaver ligger frit tilgængeligt på Svendborg Museums hjemmeside, www.svendborgmuseum.dk, hvor man også finder de tre andre gratis og corona-venlige undervisningsmaterialer, som har fokus på søfart, besættelsestiden og middelalderen.

I ”Søfart på cykel” kommer elever fra mellemtrin og udskoling rundt i Søfartens Svendborg på cykel. De kører fra villa Anna til SIMAC. Undervejs hører de om søfartens udvikling fra sejl- til dampskibe. Materialet er udviklet i samarbejde med Trafik i Børnehøjde.

Med ”Svendborg Besat” skal eleverne på en historisk byvandring gennem Svendborg under besættelsen. Der er ni poster i byen, alle markeret med skilte ved huse og bygninger, der formede besættelsestiden.

Nils Valdersdorf Jensen, afdelingsleder og museumsinspektør på Svendborg Museum. Pr-foto

I ”Nye veje i gamle spor” bliver eleverne klædt på til at forestå en byvandring i Svendborgs middelalderby.

Alle undervisningsforløb indeholder baggrundsmateriale, lærervejledning og opgaver. De er frit tilgængelige på www.svendborgmuseum.dk under Formidling/Undervisningsmateriale.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce