Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jeansmærke med butik i Svendborg fylder rundt

Selvom Jack & Jones kun har ligget knap to år i Svendborg med Henrik Strand bag roret, så fylder kæden 30 år. Foto: Michael Thorbjørnsen
Selvom Jack & Jones-butikken kun har ligget i Gerritsgade 19 i knap to år, så fylder selve Jack & Jones-mærket 30 år.
Annonce

Svendborg: I et stille øjeblik midt på dagen kan butikschef Henrik Strand i tøjbutikken Jack & Jones og erhverspraktikanten fra 9. klasse på Rantzausminde Skole, Oliver Mortensen, få sig en velfortjent pause fra at lægge tøj sammen og trimme butikken denne småkolde tirsdag i oktober.

De store shopping-højtider som Balck Friday og julehandlen nærmer sig med hastige skridt, men ikke desto mindre er der blevet tid til at fejre jubilæm den seneste tid i butikken.

For selvom butikken kun har ligget i Gerritsgade 19 omkring 1,5 år, så fylder Jack & Jones-kæden 30 år.

Historien om Jack & Jones starter i 1990, hvor Bestseller sender en ung ildsjæl til modemesse i Oslo med en beskeden, men omhyggelig udvalgt kollektion til unge mænd. Modtagelsen oversteg alle forventninger og tilblivelsen af et nyt varemærke inden for tøj til mænd var en realitet.

I de følgende år manifesterede Jack & Jones sig som et af de stærkeste jeans-mærker på markedet, og inden for få år fik varemærket flere hundrede butikker.

Selvom Jack & Jones kun har ligget knap to år i Svendborg med Henrik Strand bag roret, så fylder kæden 30 år. Foto: Ida Marie Kristensen

I dag er Jack & Jones en af Europas førende producenter af tøj til mænd med mere end tusind forretninger i 38 lande, og Jack & Jones-tøjet sælges af tusindvis af engrospartnere verden over.

Henrik Strand har været i kæden siden 2018, og kommer fra en baggrund med mere end 15 år i den mere klassiske herremode. Han er dog ikke ked af, at han skiftede til en mere afslappet del af branchen.

- Men det er da altid rare med et par jeans frem for nogle stive habitbukser, siger han.

Annonce

At skille sig ud

Som kædebutik kan det godt være svært at stå frem i mængden, derfor arbejder Henrik Strand og hans ansatte hele tiden med at være særligt servicemindede.

- Vi vil skille os ud med at have en god kundeservice og være imødekommende, når folk kommer ind i butikken. De skal føle sig velkomne, og så gør vi meget for at skille os ud. Vi giver gerne en sodavand for at gøre lidt ekstra for kunderne, siger butikschef Henrik Strand.

Butikschef Henrik Strand, bor på Thurø med sin kone og to børn. Henrik Strands hustru er født og opvokset på Ærø. Foto: Ida Marie Kristensen

Selvom brandet særligt henvender sig til unge, så ser han især mænd omkring de 30 i butikken. Aldersspændet er dog ret bredt, og flere unge kigger også forbi efter skole, når de skal have nyt til garderoben.

Erhversvpraktikanten Oliver Mortens venner blev da også overrasket, da han fortalte, hvor han skulle i praktik en uge.

- Jeg tror, at mange ikke havde tænkt på, at man kunne komme i praktik her. Mange prøver caféer og sådan noget, siger han.

Og så er det alligevel lidt sjovere at stå sammen med Henrik Strand i en uge, bliver de begge enige om.

Vil man selv ind og fejre jubilæet med Henrik Strand og de ansatte, så holder tøjbutikken udover de sædvanlige åbningstider også "blue week" i ugen op til Black Friday, hvor de udvider åbningstiderne og løbende giver tilbud på jeans - uanset blå farve eller ej.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Kor i nye klæder

Ugeavisen Svendborg

Trine tilbage til rødderne

Annonce