Annonce
Ugeavisen Svendborg

Butikkerne støtter vores børn og unge

Byens butikker er med til at støtte lokal velgørenhed, og de støtter også idrætslivet med sponsorater. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Som jeg nævnte i min klumme i sidste uge, er der mange gode grunde til at støtte de lokale butikker samt vigtigheden af en levende detailhandel og bymidte. I denne uge blev jeg opmærksom på et andet argument: Vores børn og unge.

Ugeavisen Svendborg skriver i dag om et par indsamlinger ved Ladies Circle Svendborg, som har indsamlet 40.000 kroner til handicappede børns håndboldspil i Lykkeligaen (se side 32-33), mens eleverne på Vejstrup Efterskole har indsamlet 60.000 kroner til Knæk Cancer (se side 83).

Bag begge initiativer står selvfølgelig en række voksne og skoleelever med hjertet på rette sted, da de har knoklet for at hente så mange penge som muligt ind til de gode formål, men de to indsamlinger har også været helt afhængige af en række butikkers velvilje.

Annonce

Fælles for begge indsamlinger er nemlig, at lokale butikker har doneret penge eller leveret  produkter/gavekort, som efterfølgende er blevet brugt til at akkumulere penge i form af lotterier og auktioner.

Og ja, butikkerne har sikkert et budget til disse donationer, og ja, butikkerne får positiv PR ved at støtte de velgørende tiltag, men havde vi ikke butikkerne, var det ikke sikkert, at disse indsamlinger overhovedet kunne realiseres. Og hvornår har du nogensinde set Facebook, Amazon eller andre webshops, som jo i dagens virkelighed er de fysiske butikkers største konkurrenter, støtte velgørenhed? Jeg har ikke - og da slet ikke lokale tiltag.


Hvornår har du nogensinde set Facebook, Amazon eller andre webshops, som jo i dagens virkelighed er de fysiske butikkers største konkurrenter, støtte velgørenhed? Jeg har ikke - og da slet ikke lokale tiltag

Michael Thorbjørnsen, redaktør


Jeg har heller ikke set de store webshops logoer på brystet eller ryggen af de mange sportstrøjer, som hver dag løber rundt i de sydfynske idrætshaller. Hundredvis af lokale hold i stort set alle idrætsgrene har en lokal sponsor, herunder mange butikker, som har spyttet i kassen, så for eksempel U-13 pigerne i Tved Håndbold også får mulighed for at stille op i ens spillertøj.

Og ja - igen. Butikkerne gør det for at få reklame og goodwill, men hvis de lokale butikker ikke længere er her, fordi handlen er flyttet over til blandt andet udenlandske webshops, hvem skulle så i fremtiden støtte børnene i idrætsklubberne og i de lokale foreninger?

Når efterårsferien er slut, skal eleverne i 9. klasserne i en uges praktik, og her står lokale virksomheder over en bred kam klar til at vise de unge mennesker, hvordan virkeligheden er på en arbejdsplads. Mange af de unge har også ønsket at lære mere om butikslivet, og detailhandlen har åbnet døre og afset tid til praktikforløb.

Her viser butikkerne altså igen velvilje, når det handler om vores børn og unge. Nu skal vi så blot huske at bruge og handle i byens butikker, så de også i fremtiden kan støtte vores børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce