Annonce
Ugeavisen Svendborg

Butiksejer i udbrud: Cykelhandler udvider i Tved og åbner forretning i Kolding

Cykelhandler med fart på: Bjørn Smith har på små 10 år forvandlet Fri Bike Shop i Tved fra en mindre cykelforretning med 1½ medarbejder til i dag at have 22 ansatte og kunder fra det meste af Fyn. Nu udvider han igen-igen forretningen og åbner butik i Kolding. Foto: Michael Thorbjørnsen
Bjørn Smith, indehaver af Fri Bike Shop, udvider igen sin forretning i Tved og åbner afdeling i Kolding. Han er i dag en af landets største cykelforhandlere.

Svendborg: I 2009 blev Bjørn Smith selvstændig cykelhandler, og siden har den nu 45-årige iværksætter kun haft medvind i sin forretning. I dag er Fri Bike Shop i Tved på størrelse og omsætning den markant største i den landsdækkende cykelkæde med 99 butikker, og på landsplan er butikken på samme parametre i top-fem over samtlige cykelhandlere.

Det får dog ikke Bjørn Smith til at gå ned i et lavere gear, tværtimod er han på den høje klinge på vej mod nye mål: en udvidelse af forretningen i Tved samt åbning af en ny afdeling i Kolding, som åbner den 4. januar.

- Jeg synes, at det er vildt fascinerende at starte noget nyt op og få det til at vokse, og da butikken i Tved nu ikke kan vækste meget mere, begyndte jeg tidligere på året at lede efter nye udfordringer. Her faldt jeg over en god mulighed i Kolding, men har også andre byer i kikkerten, men den tager vi senere, når den nye butik er kørt ind, og hvis omsætningen bliver som ønsket.

Tæt på Kolding Storcenter

I Kolding og tæt på Kolding Storcenter har Bjørn Smith overtaget et ledigt lejemål efter HTH Køkkener. Her er håndværkere i gang med at indrette en 800 kvadratmeter stor butik, som også bliver i regi af Fri Bike Shop.

- Jeg har selvfølgelig på forhånd lavet en markedsanalyse og fundet frem til, at der i Kolding er god plads til endnu en cykelforretning. Placeringen tæt ved Kolding Storcenter er ideel, for tusindvis af bilister fra et stort opland, fra Vejle i nord til grænsen i syd, bruger storcentret hver dag, hvilket giver min nye butik god synlighed, fortæller Bjørn Smith.

Han har som butikschef ansat Esben Hansen, der selv bor i Kolding.


Jeg synes, at det er vildt fascinerende at starte noget nyt op og få det til at vokse, og da butikken i Tved nu ikke kan vækste meget mere, begyndte jeg tidligere på året at lede efter nye udfordringer.

Bjørn Smith


- Esben har selv været selvstændig og har stor erfaring med detailhandel og ledelse. Han har også været en del af cykelbranchen, hvorfra jeg kender ham som en kompetent kollega, jeg har stor tiltro til, fortæller Bjørn Smith og tilføjer, at han i første omgang ansætter fire sælgere og tre mekaniker til Kolding-afdelingen.

- Jeg vil ofte selv tage turen til Kolding for at følge udviklingen i butikken, men mit primære arbejdssted bliver i Tved, mens Esben Hansen får ansvaret i Kolding.

Annonce

Udvidelse på 400 kvadratmeter

I Tved har håndværkere netop lagt fundamentet til en 400 kvadratmeter stor udvidelse, som kommer blot tre år efter indvielsen af en 700 kvadratmeter stor tilbygning i foråret 2018.

Det viste sig dog hurtigt, at tilbygningen ikke var stor nok.

De første spadestik til en 400 kvadratmeter stor tilbygning hos Fri Bike Shop i Tved er taget, og når den står klar i det tidlige forår, er Bjørn Smith indehaver af en af landets største cykelforretninger. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Det er især vores værksted, som kræver mere plads. Jeg har i dag 10 cykelmekanikere ansat, og da de hver skal have deres egen arbejdsstation, var udvidelsen nødvendig.

- Samtidig har jeg haft et ønske om at udvide vores showroom fra 300 til 400 cykler, fordi det bare er essentielt at have et stort sortiment, så der en cykel for enhver smag og økonomi at både prøve, købe og, ikke mindst, få cyklen med sig hjem med det samme.

- På den måde skal kunderne, som det ofte er tilfældet, hvis man handler på nettet, ikke vente dage eller uger på levering. Det er vigtigt, at vi kan imødekomme forventningens glæde hos kunderne, så ønsket om hurtigt at komme ud på vejene på deres nye cykel bliver opfyldt. Det er blandt andet den service, de fysiske butikker skal overleve på i konkurrencen med nethandlen, mener Bjørn Smith.

Den nye tilbygning skal også forbedre forholdene for de efterhånden 22 ansatte med en større frokoststue samt omklædningsrum med mulighed for bad.

Annonce

Gratis afhentning

Bjørn Smith åbnede i 2009 sin cykelforretning, hvor han selv og en mekaniker stod for salg og reparationer. Det store vendepunktet kom i 2012, da han blev en del af  Fri Bike Shop, og da elcyklerne for alvor blev populære.

- Kæden giver mulighed for, at kunderne kan købe nye cykler på afbetaling til 0 kroner i udbetaling og 0 kroner i rente. Dét tilbud har været en stor succes, ligesom markedsføringen i kæden bare fungerer både på landsplan og lokalt, siger Bjørn Smith, hvis forretning i øvrigt henter og bringer cykler gratis i hele Svendborg, hvis de kræver reparation.

- Det er en service, mange er meget glade for, og som vi også indfører i Kolding, siger Bjørn Smith.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce