Annonce
Ugeavisen Svendborg

Byggeri: Ny genbrugshal på vej til Svendborg

Der er stadig et par uger til halbyggeriet er færdigt, og derefter skal man have indrettet halrummet. Foto: Michael Thorbjørnsen
En ny hal, hvor man kan afhente genbrugsting kvit og frit, bliver i øjeblikket bygget på genbrugsstationen i Svendborg

Svendborg: En ny genbrugshal, også kaldet for en afhentningscentral, er på vej til genbrugsstationen på Miljøvej 10 i Svendborg.

- Den nye og 300 kvadratmeter store hal bliver en permanent erstatning for det telt med genbrugssager i overskud fra lokale genbrugsbutikker, vi havde stillet op sidste år, fortæller Morten Schytte, der er produktionschef hos Vand og Affald Svendborg.

- Det var egentlig meningen, at teltet kun skulle står i et halvt år, men da vi sluttede projektet, fik vi mange reaktioner fra vores brugere. Det havde været en kæmpe succes, så derfor besluttede vi os for at lave en erstatning, forklarer produktionschefen.


Udover at genbrug er godt, så sparer vi ressourcer og penge på ikke at skulle skaffe os af med tingene, og samtidig forurener vi ikke ved afbrænding. Det er en win-win-situation

Morten Schytte


Den første afhentningscentral blev praktisk nok kaldt "Her må du tage", og det forventer han også, at den nye skal hedde.

Deles op i to

Planen er, at hallen skal deles op i to, hvor man kan aflevere brugte ting, som de fire foreninger, Peder Most Garden, Danmission, Genbrugskontakten og Svendborg Genbrugscenter, forsøger at sælge videre på henholdsvis deres loppemarkeder og i genbrugsbutikker.

Den anden halvdel kommer til at bestå af de brugte ting, som foreningerne ikke har kunnet bruge, eller man ikke har komme af med. De kommer til at stå fremme til fri afhentning for alle.

Der er, ifølge Morten Schytte, en god grund til, at man har valgt at bruge tiden på initiativet.

- Udover at genbrug er godt, så sparer vi ressourcer og penge på ikke at skulle skaffe os af med tingene, og samtidig forurener vi ikke ved afbrænding. Det er en win-win-situation, siger han og tilføjer, at man på grund af coronasituationen i første omgang venter med den åbningsfest, der først var i tankerne.

- Vi regner med at åbne stille og roligt, når bygningen står færdig, fortæller han.

Den nye genbrugshal forventes færdig inden for et par uger, herefter begynder arbejdet med at lægge fliser og indrette den til de forskellige aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce