Annonce
Ugeavisen Svendborg

Byggerier på Klosterplads og havnen tager fart

Den nye trappe på Klosterplads begynder at tage form. Privatfoto
Der graves og bygges flere steder ved havneområdet.
Annonce

Svendborg: Hvis man går en tur ved Klosterplads og på havnen i Svendborg i disse måneder, vil der flere steder være gravemaskiner i gang.

Ugeavisen Svendborg giver her i samarbejde med Svendborg Kommune et kort overblik over tiltagene:

Annonce

Overløbsbassin

For enden af Frederiksgade er Vand og Affald i gang med at skabe et såkaldt overløbsbassin, der kan samle vand op fra skybrud og lede det ud i havnen i stedte for at belaste kloakkerne. Det kræver store ledningsarbejder. Denne del er en del af klimasikringsløsningerne i Den Blå Kant.

For enden af Frederiksgade er Vand og Affald i gang med at skabe et såkaldt overløbsbassin, der kan samle vand op fra skybrud og lede det ud i havnen i stedte for at belaste kloakkerne. Privatfoto
Annonce

Brolæggerarbejde

Brolæggerne er i fuld gang med at lægge sten på opmarchpladsen til Højestenefærgen til øerne. Det forskønner og fungerer og stenen er nordisk granit, genanvendt fra vejen til Frederiksbro, hvor de blev taget op for at gøre plads til de nye anlæg.

Annonce

Trappen

En ny og flot trappe er undervejs på Klosterplads. Denne er en del af det snart afsluttede liv i min by-projekt, der som områdefornyelse har haft til formål dels at forskønne, men også forbinde by med havn.

Annonce

Nordre Kaj

Man graver for at omlægge ledninger og den sorte hal nedrives. Man skal også i gang med at forkorte et af kaj-ankrene, der holder kajen fast langt inde under jorden,. Det er nødvendigt for at gøre plads til fundamentet til Det Ny Simac.

Brolæggerne er i fuld gang med at lægge sten på opmarchpladsen til Højestenefærgen til øerne. Privatfoto
Annonce

Rundkørsel

Rundkørslen spærres fra uge 43, dog kun i den ene retning, nemlig for færdsel fra Nyborgvej til Østre Havnevej. I den anden retning, fra Østre Havnevej til Nyborgvej er det stadig muligt – begge dele gælder de kommende fem uger fra uge 43. Dertil nedlægges p-pladserne på Nordre Kaj også i perioden.

Annonce

Jessens Mole

Her graves for at skabe plads til afledningen af vand fra overløbsbassinet til havnen.

Annonce

Frederiksgade

I Frederiksgade renoveres ledninger og arbejdet med at lægge ny belægning i nordisk granit begynder efterhånden. Her lægges også en vandrende ned, der kan føre vand væk fra gade, det rene til havnen og andet til rensning via kloaksystemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce